Undren over at blød plastic

Langeland Kommune har foretaget miljøberegninger, og i øjeblikket er det bedre for miljøet at brænde den bløde plast af og energiudnytte det. Foto: Langeland Kommune

Undren over at blød plastic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LANGELAND: De fleste danskere er i dag meget bevidste om, hvordan de bedst passer på miljøet. På de langelandske genbrugsstationer oplever personalet, at mange hjemmefra har sorteret blød plastik for sig - klar til at ryge direkte til genanvendelse på genbrugsstationen.

Men folk bliver skuffede og forundrede, for skiltene viser, at blød plast skal direkte i småt brandbart og brændes af sammen med det øvrige i containeren. Andre plasttyper skal i særskilte containere, men ikke den såkaldte "bløde plast", som f.eks. er plastflasker fra rengøringsmidler.

Direktør i Langeland Forsyning, Lars Birk Rasmussen, forklarer:

- Vi har foretaget miljøberegninger på det, og i øjeblikket er det bedre for miljøet at brænde den bløde plast af og energiudnytte det, fremfor at sortere den bløde plast. Forklaringen er, at kun 20 procent af den bløde plast reelt kan genanvendes, og at der samtidig er en betydelig miljøbelastning, når den bløde plast skal transporteres til danske og udenlandske behandlingsanlæg.

Indlæg af plastingeniør

På den lange bane arbejder Langeland Forsyning sammen med andre forsyningsselskaber på Fyn på at etablere et efter-sorteringsanlæg, så man ved hjælp af teknologi langt mere effektivt kan sortere den bløde plast og på den måde få den reelle genbrugsprocent op til gavn for miljøet.

Vil du læse mere om genbrug af plastik og de udfordringer, der knytter sig til det, så læs indlægget, Plast - en værdifuld ressource eller ej?, på www.langelandkommune.dk. Indlægget er skrevet af Claus Mogensen, som er plastingeniør og ansat i Langeland Kommunes afdeling for Vækst og Bæredygtighed.

Undren over at blød plastic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce