Langeland Kommunes tekniske udvalg har tirsdag den 22. august valgt at udsætte sagen om Superbrugsens ønske om at rive to ejendomme i Østergade ned. I stedet vil udvalget indkalde brugsen til et dialogmøde.

Rudkøbing: Skal Superbrugsen i Rudkøbing have tilladelse til at rive ejendommene Østergade nummer 46 og 48 ned eller ej?

Det spørgsmål har delt borgerne på Langeland siden foråret, og tirsdag den 22. august skulle kommunens teknikudvalg for første gang behandle sagen.

Et flertal i udvalget var imod nedrivningsplanerne, men et enstemmigt udvalg besluttede at udsætte sagen til næste udvalgsmøde, forklarer formand for teknikudvalget samt anden viceborgmester Knud Gether (V).

- Et flertal var for at følge bymiljøudvalgets indstilling og stemte imod nedrivning. Nu er sagen udsat til næste møde, siger Knud Gether.

Udvalgets syv medlemmer var derimod enige om at indkalde brugsen til et dialogmøde, oplyser Knud Gether og tilføjer, at sagen vil blive behandlet igen på det næste møde i teknikudvalget.

- Vi vil indkalde brugsen til et møde og få drøftet tingene igennem på kryds og på tværs. Det var en enstemmig beslutning som også er vigtig, fordi mange, som er både for og imod at rive husene ned, er interesserede i sagen, siger han.

- Gågaden skal bevares

Ifølge Kim Welcher (DF), der er næstformand i teknikudvalget og formand for det ikke-beslutningsdygtige bymiljøudvalg, er meningen med at invitere brugsen til dialogmøde at få svar på, hvad brugsen vil bruge bygningerne til.

Han udtaler samtidig, at et afslag på at rive ned ikke betyder, at der ikke kan laves noget bag de to ejendomme.

- Men gågaden skal bevares, understreger Kim Welcher.

Imod nedrivningsplanerne var René Larsen (S), Tommy Bredal Storgaard (EL) og Kim Welcher (DF).

For nedrivning var Knud Gether og Leif Nørgaard, som begge er fra Venstre.

Udvalget besluttede enstemmigt at udsætte sagen og indkalde til dialogmøde.

Ser frem til dialog

Brugsuddeler, Kim Behnfeld Jensen, oplyser til Fyns Amts Avis, at man fra den kant ser frem til at få snakket tingene igennem.

- Vi indgår gerne i dialog, og synes, at det er det eneste rigtige. Vi er meget åbne, hvis spørgsmålet er, om man ikke vil acceptere parkeringspladser på arealet, men gerne et torv. Det lytter vi gerne til, siger Kim Behnfeld Jensen.

Han oplyser samtidig, at etablering af nye parkeringspladser på de to matrikler ikke er altafgørende.

- Det vigtigste er at åbne ud til naturen (mod vådområdet, Vejlen, red.) og de eksisterende parkeringspladser. Jeg ser frem til de dialogmøde, siger Kim Behnfeld Jensen og tilføjer, at brugsen er parat til hurtigt at levere et mere uddybende materiale, hvis det er ønsket fra de forskellige udvalg.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
4
Se før og efter: Sådan vil omdiskuteret gade i Rudkøbing se ud efter nedrivning

Se før og efter: Sådan vil omdiskuteret gade i Rudkøbing se ud efter nedrivning

Nedrivningsønske: - Superbrugsen får endnu en chance

Nedrivningsønske: - Superbrugsen får endnu en chance

4
"Læsterlige høvl": Butiksindehaver startede underskriftindsamling på nettet

"Læsterlige høvl": Butiksindehaver startede underskriftindsamling på nettet