Fascinationen af vand og fossiler var udgangspunktet for en række kunstnere, da de slog sig sammen om en udstilling om koraller, som for tiden kan ses på Langeland Bibliotek. Langelands nye kulturmedarbejder, Marianne Volf Andersen, har bidraget med

Rudkøbing: Koralrevet er kommet til Langeland med Marianne Volf Andersens sommerudstilling på Langeland Bibliotek.

- Jeg måtte jo opfinde noget at gå i gang med, indtil kommunalbestryelsen fik vedtaget en kulturpolitik, siger Marianne Volf Andersen om udstillingen, der er en kombination af kunst og fakta. Således udstiller fotografen Steen Georg, kunstneren Gitte Buch, Bøsseløkke, og keramiker Ulla Sonne, Svendborg. Alle er som Marianne Volf Andersen fascineret af vand og fossiler. Ulla Sonne er endnda selv en aktiv dykker.

Den faktuelle viden har Marianne Volf Andersen stået for.

- Min spisestue har været mit klippe-klistre-værksted, fortæller hun om de helt gammeldags fremstillede plancher af sneglehuse. Andre plakater er udført med nyeste teknik, da Marianne Volf Andersen opdagede, at de store tryk faktisk kunne fremstilles på Langeland, af Marie Wøldike i Now-Huset og at hun ikke behøvede tage til et arkitektfirma i hovedstaden for at få dem trykt.

- For mig repræsenterer korallerne noget, vi andre kan lære af. For hvor primitive de end er, indretter de sig som et velfungerende samfund. Polypdyr fanger plankton og encellede alger sørger for fotosyntesen. Det betyder, at algerne giver korallerne farve og at polypdyrene giver føde til algerne. De sørger for at gøre svaghder til styrker. Præcis som vi andre bør hjælpe hinanden.

- Jeg har været meget glad for at opleve samarbejdet med de to kunstnere. Begge har forrygende travlt med udstillinger. Alligevel tog jeg nede fra Gitte Buch med fjorten malerier og fra Ulla Sonne med en masse smuk keramik. Jeg mener, du kan jo næppe spørge en elektriker om at komme og hænge seksten lamper op gratis...

Udstillingen kan ses på Langeland Bibliotek til 12. august.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Langelands nye kulturmedarbejder: - Kultur er den største drivkraft inden for vækst

Langelands nye kulturmedarbejder: - Kultur er den største drivkraft inden for vækst

Sådan lyder Langelands kulturpolitik

Sådan lyder Langelands kulturpolitik