Udskældt asylchef renset: Nu skal Langeland Kommune betale erstatning

Det var "lovligt nødværge", da lejrchef for asyllejr lagde en asylansøger i benlås, mener byretten. Lejrchefen får 50.000 kroner i erstatning for uretmæssig bortvisning. Arkivfoto: Langeland Rådhus

Udskældt asylchef renset: Nu skal Langeland Kommune betale erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Det var "lovligt nødværge", da lejrchefen for en asyllejr lagde en asylansøger i benlås, mener Retten i Svendborg.
  • Lejrchefen får 50.000 kroner i erstatning for uretmæssig bortvisning af Langeland Kommune, som drev teltlejren.

Det var lovligt nødværge, da den tidligere lejrchef for den nu nedlagte teltlejr for asylansøgere i Næstved Kent Skou Nielsen i maj 2016 lagde en mandlig asylansøger i en benlås sammen med to medarbejdere.

Det fremgår af en dom, der blev afsagt torsdag i Retten i Svendborg, skriver Radio24syv.

Den tidligere lejrchef Kent Skou Nielsen blev bortvist fra sit job af Langeland Kommune, der drev teltlejren, og alvorligt kritiseret i Dagbladet Information på grund af episoden, hvor han lagde asylansøgeren i en benlås.

Retten fastslår, at der ikke var grundlag for Langeland Kommunens bortvisningen af Kent Skou Nielsen, og at bortvisningen var båret af et hensyn til at afbøde en mediestorm under opsejling mod asylcentret.

Den efterfølgende fratrædelsesaftale med Kent Skou Nielsen byggede på et usagligt grundlag, da Kent Skou Nielsen fik det indtryk, at alternativet til indgåelse af fratrædelsesaftalen var bortvisning og udstilling i pressen, står der i dommen fra byretten.

Langeland Kommune skal nu betale 50.000 kroner i erstatning til den tidligere lejrchef Kent Skou Nielsen.

Det er en lille del af det beløb, han havde forlangt, men den tidligere lejrchef er alligevel lettet: Det betyder, at jeg kan komme videre i mit liv. Sagen har været en stor mavepuster. Jeg er overrasket over, hvor kolossal stor indflydelse medier kan have på myndigheders beslutninger, siger Kent Skou Nielsen til Radio24syv.

Langeland Kommune retter sig efter dommen

Til Fyns Amts Avis fortæller kommunaldirektør i Langeland Kommune, Benny Balsgaard, at kommunen vil efterkomme kravet om udbetaling af erstatning.

- Vi tager dommen til efterretning og retter os selvfølgelig efter den og den erstatning, der skal udbetales efterfølgende, siger Benny Balsgaard.

Kommunaldirektøren har været ansat i Langeland Kommune siden februar 2017, og han oplyser derfor, at han har svært ved at bidrage med yderligere oplysninger i sagen.

- Det var, før jeg kom, og den daværende assylledelse er heller ikke i Langeland Kommune længere, siger han.

Udskældt asylchef renset: Nu skal Langeland Kommune betale erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce