John Morville har ikke sendt en officiel anmodning om at træde ud af den langelandske kommunalbestyrelse. Nu venter han på retssagen fredag

John Morville Larsens første indskydelse var at forlade langelandsk politik, efter Fyns Amts Avis kunne fortælle, at han var sigtet for og har tilstået biltyveri. En sag, der betyder, at valgbarhedsnævnet skal tage stilling til om han har en fremtid i politik.

Men kommunen har ikke modtaget nogen officiel anmodning fra John Morville. Han har nemlig på opfordring af sine kommunalbestyrelseskolleger slået koldt vand i blodet.

- Jeg meddelte fredag nat pr. mail til kommunalbestyrelsen, at jeg ville sende en officiel anmodning (om at træde ud af kommunalbestyrelsen, red.). Reaktionen fra otte af medlemmerne var, at jeg skulle slå koldt vand i blodet og vente med en udmelding til fredag, skriver John Morville Larsen i en mail til avisen. Han ønsker ikke at svare på spørgsmål over telefonen.

- Første indskydelse var selvfølgelig en udmelding uden tvivl. Men opfordringerne pr. mail og telefon hele weekenden fylder alligevel, skriver han om beslutningen om at vente.

Fredag 26. februar 2016 kommer hans tilståelsessag for retten. Og det er formentlig derfor, at han venter til den dag med at tage stilling til sin fremtid i politik.

I Retten i Svendborg skal lokalpolitikeren stå til regnskab for tyveri af bil, nøgler og registreringsattest. Som det fremgår af retslisterne har lokalpolitikeren på forhånd tilstået anklagepunktet.

Lækket til pressen

Det ærgrer John Morville Larsen, at hans første indskydelse i det, han betragter som private mails til kommunalbestyrelsen, er blevet sendt videre til pressen, sådan at Fyns Amts Avis søndag skrev, at hans hensigt var at trække sig, selv om han havde besluttet at vente med at tage en beslutning.

- Dette meddelte jeg lørdag til bestyrelsen, desværre har et medlem, muligvis af det "loyale flertal", valgt at ignorere denne mail og videresendt den første til pressen. Bekymrende, at oplysninger i et kommunalt mailsystem videresendes til pressen af en beslutningstager. Til trods for opfordring om at vedkende sig henvendelsen har ingen været mand nok til at indrømme dette ... Folk (kan) selv vurdere hvem, og hvilke interesser, der har været i at presse en udmelding igennem, skriver John Morville Larsen til avisen.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

21
Kommunalpolitiker dømt: Stjal bil og solgte den på auktion

Kommunalpolitiker dømt: Stjal bil og solgte den på auktion

8
John Morville vil trække sig

John Morville vil trække sig