Turisme: Flere skal cykle på Langeland og Fyn

Dansk Kyst- og Naturturisme skyder gang i et projekt, der skal gøre Fyn og Øhavet til Nordeuropas foretrukne cykeldestination. Foto: Colourbox.

Turisme: Flere skal cykle på Langeland og Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens der i Dageløkke er gang i planer om etablering af sheltere med cykelturister for øje, skyder Dansk Kyst- og Naturturisme nu gang i et projekt, der skal gøre Fyn og Øhavet til Nordeuropas foretrukne cykeldestination.

Langeland: I Dageløkke arbejder brødreparret og ejerne af Dageløkke Havn på at modernisere toiletter og badeforhold på havnen. Dét projekt ventes at være gennemført til påske, men de har også planer om at etablere shelters tilbagetrukket på deres grund i forventning om at kunne trække cykelturister til den nordlangelandske idyl.

Og de er langt fra de eneste, der har planer om at slå kloen i de cyklende turister, oplyser Dansk Kyst- og Naturturisme i en pressemeddelelse.

I samarbejde med Destination Fyn Klyngen er der nemlig søsat et projekt, der skal gøre Fyn og Øhavet til Nordeuropas største cykeldestination.

Ifølge Anna Høyby, der er projektleder for Bike Island, som hører under Destination Fyn Klyngen, skal Fyn og Øhavet være Nordeuropas førende destination for cykelturisme.

- En stærk trend inden for turismen er, at man rejser efter interesser, og derfor skal vi satse på udvikling af det store potentiale for at gøre Fyn til en endnu mere attraktiv cykelferiedestination. Det skal blandt andet ske ved optimering og markedsføring af de kystnære cykelruter, hvor der er meget at opleve i den enestående natur, og hvor store dele af erhvervet kan få glæde af at servicere cykelturisterne, udtaler Anne Høyby i en pressemeddelelse.

Men først skal markedet afdækkes, og omkring nytår vil Dansk Kyst- og Naturturisme præsentere, hvordan indsatsen skal gribes an.

Det kommer dog nok ikke til at betyde, at der vil blive satset på de traditionelle cykelturister, som turnerer rundt og overnatter i shelters, forklarer Rasmus Friis Sørensen, sekretariatschef i Partnerskab for Østersøturisme hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

- Vi er ikke optagede af de traditionelle cykelturister, der kører lange ture, men dem, der har deres cykel med på ferie og transporterer sig rundt på den, og som bor et eller andet sted, siger han.

Fakta
Dansk Kyst- og Naturturisme er en erhvervsdrivende fond, der vil udvikle og skabe vækst i kyst- og naturturismen i Danmark.Fonden er ansvarlig for udviklingen af kyst- og naturturismen i hele Danmark og skal medvirke til at vende tilbagegang til vækst og vinde nye markedsandele.

Dansk Kyst- og Naturturisme fokuserer på tre sammenhængende kerneområder inden for kystturisme; at sikre international synlighed, produktfornyelse og bedre destinationskvalitet. Se mere på www.kystognaturturisme.dk  

 

Turisme: Flere skal cykle på Langeland og Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce