Tung trafik finder nye veje: Utrygge beboere ønsker gadelamper

Langeland Kommunes tekniske udvalg har givet afslag på opsætning af fire gadelamper på Krogsbjergvej. Først skal der laves retningslinjer, lyder begrundelsen. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Tung trafik finder nye veje: Utrygge beboere ønsker gadelamper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tung trafik til og fra Geveko i Sønder Longelse, opkørte rabatter og mangel på gadebelysning gør livet utrygt for beboere omkring Krogsbjergvej. De ønsker at få sat gadelamper op, men det kommer ikke til at ske, har kommunens tekniske udvalg besluttet.

Rudkøbing: Efter en uges påskeferie er det for nogle atter tid til at møde ind på arbejde og for børnenes vedkommende at pakke skoletasken og møde ind på blandt andet Ørstedskolen i Rudkøbing.

Det gælder også for beboerne på Krogsbjergvej, der er forbindelsesled mellem motortrafikvejen ved Spodsbjerg og Sønder Longelse.

Nogle går til og fra et busstoppested i området for at lade sig befordre, mens andre cykler, og den tur er blevet så utryg, at der nu er ønske om at få sat gadelamper op.

Af en skrivelse til TTM-udvalget fra en beboer på Krogsbjergvej, Jan Lindegaard, er det blevet mere utrygt at færdes på Krogsbjergvej til fods eller på cykel, efter at Møllemosevejen er blevet lukket og delvist omdannet til cykelsti.

Konsekvensen af lukningen af Møllemosevejen er ifølge Jan Lindegaard, at, at tung trafik til og fra Geveko i Sønder Longelse nu bevæger sig fra motortrafikvejen ad Krogsbjergvej, hvor der berettes om opkørte rabatter og manglende gadebelysning, hvilket gør det utrygt for beboerne i området at færdes på landevejen.

Derfor har han ansøgt om, at kommunen opsætter fire gadelamper på udvalgte punkter, men ønsket er, at hele Krogsbjergvej får gadebelysning.

Et ønske, der blev afvist under det seneste møde i kommunens tekniske udvalg.

Årsagen til, at der ikke som ønsket bliver sat fire gadelamper op, er ifølge udvalgets formand, Bo C Nissen, at det vil kræve nye retningslinjer.

- Normalt er der ikke gadelys på sådan en strækning. Derfor har vi i første omgang givet afslag på de fire. Der skal laves retningslinjer og kriterier for, hvordan det skal foregå i Langeland Kommune, siger han.

Vækst bekymrer

Men udover at Møllemosevejen er lukket, og at dét ifølge borgere i området omkring Krogsbjergvej har ført til øget tung trafik på vejen, skaber vækst hos Geveko Markings Denmark i Sønder Longelse også uro i nærområdet, hvilket fremgår af ansøgningen til kommunen.

For et år siden oplyste Geveko Markings Denmark her i spalterne, at virksomheden stod over for udvidelse med flere medarbejdere, og at produktionen skal øges i løbet af 2018.

Den fremtidsudsigt bør også tages med i overvejelserne, fremgår det af ansøgningen til kommunen.

- Som vi kan forstå ved udvidelsen af Geveko vil det medføre øget trafik på strækningen, som også omfatter Krogsbjergvej, da vi er en del af hovedfærdselsåren mellem motortrafikvejen og Longelsevej, lyder det i ansøgningen til kommunen, hvor der foreslås at sætte gadelamper på Krogsbjergvej for at øge sikkerheden på vejen.

Kan blive et punkt i LSK

At trafiksikkerheden på Krogsbjergvej også omhandler skolebørn, hvad enten de tager bussen eller cykler, er ifølge næstformand i kommunens Lærings-, Kultur- og Socialudvalg, Tonny Gjersen (SF) ikke blevet behandlet i udvalget.

Afslaget på gadebelysning på Krogsbjergvej kan dog blive et punkt for udvalget, siger han.

- Vi har ikke haft det oppe. Men det handler om sikkerhed for børnene, og det er noget, vi kan tage op, siger han.

Tung trafik finder nye veje: Utrygge beboere ønsker gadelamper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce