Tullebølle Kro er igen lukket. Lejer af grill og kro, Liselotte Dyhr, kunne ikke få det til at køre rundt. Det ærgrer borgerforeningsformand

Tullebølle: Det er uger siden, at skiltene, der lokkede med antikmarked, frokostplatter eller grillede kyllinger, stod fremme ved landvejen gennem Tullebølle.

Den rødmalede kro er igen lukket.

Knap et år brugte Liselotte Dyhr på at få kroen til at køre rundt, men sidst i februar måtte hun opgive.

- Der har ikke været nogen opbakning fra de lokale. Og jeg kan ikke leve alene af turisterne, forklarer hun.

Og kundegrundlaget er ikke stort i området, mener Tullebølle Borgerforenings formand Otto Arnsted.

- Det er ærgerligt. Det er det altid i de små samfund, når en virksomhed lukker. Jeg tror ikke at der er basis for at den åbner igen. Der er bare ikke nogle, der går ud og spiser, vurderer Otto Arnsted.

Endnu en lukning

Han mener, at kroens lukning er en del af en ond spiral.

- Der er snart ikke mere, der kan lukke jo. Mekanikeren har også lige lukket og sidst var det cykelsmeden. De kan bare ikke tjene penge. Det kunne kroen så heller ikke, siger han.

Ikke nyt liv

Næste del af den onde spiral er, som Otto Arnsted ser det, at når byen mister liv, så kommer der heller ikke nyt liv til Tullebølle.

- Efter skolen lukkede, er der kommet mindre liv. Det har været med til at affolke en by som vores. Set fra vores side er det forkert med det centralisering. Men det kan vi ikke gøre noget ved, siger han og tilføjer lidt mere opløftende:

- Så længe vi har brugsen, bageren og borgerforeningen, så skal det nok gå alligevel.

Til salg og leje

Ejeren af Tullebølle Kro, firmaet KVMHR, håber dog på, at der igen kan komme liv i kroen. Selv vil Mia og Michael Rasmussen bag firmaet ikke forsøge sig med at drive forretning fra stedet.

- Vi gør ikke selv noget ved stedet. Vi har kroen og villaen bagved til salg. Så må vi se, hvad der sker, siger Mia Rasmussen, der ikke vil afvise, at firmaet igen vil leje kro og eller villaen ud igen.

Nu tidligere kro- og grillmutter Liselotte Dyhr Sørensen, har ikke ønsket at kommentere yderligere på lukningen.

- Jeg er kommet videre. Det vil jeg ikke bruge min tid på, siger hun.

  • Limkilde_Anja_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' Langelands redaktion, hvor jeg skriver om foreningsliv, kultur, skoler, mennesker og politiske beslutninger. Jeg er interesseret i det meste. Højere og mere smidig end de fleste. Jeg dyrker yoga og spiser ikke kød. Jeg bor sammen med min kæreste mellem skov, strand, stjerner og pastelfarvede solnedgange.

Mere om emnet

Se alle
2
60 kilo plastic, dåser og metal

60 kilo plastic, dåser og metal

2
Langeland: Mere end kendt på et berømt knæk

Langeland: Mere end kendt på et berømt knæk