Frem til 2022 må rågekolonier kun reguleres inden for 200 meter fra nærmeste bebyggelse. Det besluttede kommunalbestyrelsen mandag - men var splittet i spørgsmålet.

Rettelse: I en tidligere version skrev vi, at Dansk Folkeparti stemte imod forslaget. Det er ikke korrekt og er nu rettet.

Langeland: Flere klager fra naboer til øens tre kendte rågekolonier ved rådhuset og Hine Anlæg i Rudkøbing og Fredsbjergparken i Bagenkop, er årsagen til, at Langeland Kommune har arbejdet på nye retningslinjer for regulering af rågerne.

Men de nye retningslinjer har på forhånd vakt kritik og protester fra naboerne, da de indebærer, at rågekolonier mere end 200 meter fra nærmeste bebyggelse ikke vil blive reguleret i perioden 2018-2022.

Og da sagen blev præsenteret på mandagens kommunalbestyrelsesmøde af næstformand i teknik-, trafik- og miljøudvalget Nynne Printz (SF), gentog flere kommunalbestyrelsesmedlemmer naboernes kritik.

Knud Gether (V) mente, at afstandskravet på 200 meter var "latterligt", og at retningslinjerne burde sendes tilbage til ny behandling i udvalget.

Dét bakkede Kim Welcher (DF) op om og tilføjede, at han mente, at kommunalbestyrelsen "skyldte borgerne at lade den gå om og få en debat om det". Også Konservative i form af suppleant Jørgen Nielsen tilsluttede sig en fornyet behandling.

Fredsbjergparken "ubeboelig"

Nynne Printz understregede, at det simpelthen handler om at følge loven, da afstandskravet på 200 meter er lovbestemt. Hun tilføjede derudover, at regulering derudover faktisk kan gøre problemet værre, fordi det spreder fuglene.

Alligevel foreslog Knud Gether, at afstandskravet blev pillet ud, før kommunalbestyrelsen skulle tage endeligt stilling til de nye retningslinjer.

Partifælle Ulrik Kølle Jensen bakkede op om dette og kommenterede, at rågerne havde gjort Fredsbjergparken i Bagenkop "ubeboelig".

Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative stemte for at fjerne afstandskravet, men da de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmer stemte imod, forfaldt forslaget.

Bagefter skulle der stemmes om retningslinjerne. Her stemte Venstre imod, mens Konservative undlod at stemme. Dansk Folkeparti stemte for sammen med resten af kommunalbestyrelsen.

De nye retningslinjer blev derfor vedtaget.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Rågekampen: Naboer til rågekoloni øjner sejr

Rågekampen: Naboer til rågekoloni øjner sejr

1
Naboerne har dannet vagtværn: Rågerne er tilbage i Rudkøbing

Naboerne har dannet vagtværn: Rågerne er tilbage i Rudkøbing

1
Kommunens balloner virker: "Onde øjne" skræmmer råger væk i Rudkøbing

Kommunens balloner virker: "Onde øjne" skræmmer råger væk i Rudkøbing