Trekløver, der støtter bryster

Tre langelandske erhvervskvinder, der vil gøre en forskel i kampen mod brystkræft, Susie Petersen, Trine Weidemann og Karina Bjerg. Foto: Yilmaz Polat.
Foto: Yilmaz Polat

Trekløver, der støtter bryster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For fjerde gang arrangerer langelandske erhvervskvinder Lyserød Lørdag, og i år får de massiv støtte fra øens erhvervsliv

Langeland: Det ambitiøse brystmål er at indsamle mindst 100.000 kroner, når hele Langeland står sammen om at støtte brysterne ved to gange Lyserød Lørdag.

Pengene skal gå til kampen mod brystkræft.

- Det er fjerde gang, vi arrangerer Lyserød Lørdag, og vi gør gerne denne frivillige indsats, fordi det er en god sag. Så kort kan det siges, forklarer de to erhvervskvinder, restauratør Susie Petersen og blomsterhandler Trine Weidemann, Rudkøbing, der i år bliver suppleret med tøjhandler Karina Bjerg.

Trekløveret har - med uvurderlig hjælp og støtte fra familie og gode venner - brugt et utal af timer på at få lokale sponsorer til at støtte op om Lyserød Lørdag, der tyvstarter med en stor indsamlingsfest på lørdag i ØP og runder af på selve den landsdækkende Lyserød Lørdag 3. oktober.

- Vi er vel allesammen berørt af det, fordi vi kender nogen, der har været ramt af kræft, siger Karina Bjerg, der er gået ind i det, selv om det er et kæmpe arbejde.

- Men det vil jeg gerne være med til, påpeger Karina Bjerg, fordi hun er sikker på, at Lyserød Lørdag er med til at gøre en forskel.

Som blomsterhandler får Trine Weidemann det helt tæt på, når hun skal binde blomster til bisættelser og begravelser.

- Og i år har det været rigtig mange unge kvinder her på Langeland, der er gået bort på grund af kræft. Det berører mig dybt, og det er også et incitament til at gøre noget, siger Trine Weidemann.

Lyserød Lørdag har udviklet sig løbende siden 2012, og i år er det delt op i to.

Langeland har i flere år stået sammen om at støtte brysterne på Lyserød Lørdag. Læs mere på mitfyn
Langeland har i flere år stået sammen om at støtte brysterne på Lyserød Lørdag. Læs mere på mitfyn
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Modeshow, kunst og musik

- På lørdag holder vi en stor indsamlingsfest i ØP, hvor der er modeshow og kunstauktion om eftermiddag, og buffet, diskotek og levende musik om aftenen, fortæller Susie Petersen og sender en stor tak til de langelandske kunstnere, der stiller kunstværker, "malerier og lidt af hvert", til råddighed for kunstauktionen og diskotek Cube Light og Bossen og Bumsen, der spiller gratis op til dans.

- Og for en gangs skyld kan publikum med god samvittighed drikke sig i hegnet, fordi det går til et godt formål, smiler Susie Petersen, der har det med at sige tingene lige ud.

Præmier for 100.000 kr.

Trekløveret er også stolt over, at det lokale erhvervsliv fra nord til syd bakker op med sponsorater på i alt 90-100.000 kroner, der dækker mad og drikke samt præmier i de to lotterier henholdsvis på lørdag og lørdag 3. oktober.

- Vi lægger stor vægt på, at det er hele Langeland, der står sammen og går foran i kampen mod brystkræft, påpeger Trine Weidemann.

Og så har hun et budskab til mændene som optakt til lørdagens indsamlingsfest i ØP.

- Det er ikke en tøsefest, og mændene skal ikke lade sig skræmme af alt det her lyserøde, tværtimod, siger hun.

Kræftens Bekæmpelse er meget taknemmelig.

- Vi kan ikke takke dette lokale initiativ nok, siger lokalformand Susanne Bohn Søndergaard.

Trekløver, der støtter bryster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce