Hos samaritterne på Langelandsfestivalen betyder det travlhed, når vandet står ned fra oven, og Rue Mark omdannes til en mudderpøl. Med udsigt til en regnfuld weekend og afslutning på festivalen opfordrer samaritternes ventepladsleder festfolket t

Rudkøbing: De seneste dage har der været travlhed i teltet, hvor gulklædte samaritter tilser tilskadekomne festivalgæster ved festivalens indgang.

Og selvom solen indimellem kaster glans over området, har regn for længst sat sit præg på hele området, og ifølge DMI's prognose står den på mere regn frem til afslutningsbraget natten til søndag.

Hvis forudsigelsen viser sig at holde stik, betyder det travlhed hos de gulklædte samaritter, fortæller ventepladsleder Bjarne Sørensen.

<p class="Fakta.rub">Frivillige på festivalen</p>

I forbindelse med dette års Langelandsfestival går Fyns Amts Avis tæt på de frivillige.

Vi går under huden på frivilligånden og giver perspektiver på, hvad de frivilliges arbejde er værd.

Kender du en frivillig, der fortjener en historie? Så kontakt journalisterne Anne Kidmose Jensen på ankje@jfmedier.dk eller Kenneth Skipper på kesk@faa.dk

- Regnen betyder, at vi ikke kan køre alle steder med vores bårevogn (en kassevogn med båre, red.). Vi skal have brandkøretøjer med for at hjælpe, fordi de trækker bedre, siger Bjarne Sørensen og peger i retning af de let genkendelige køretøjer med førstehjælpslogo.

Tre gode råd

Men det er ikke kun køretøjerne, der er ramt af regnen og smattet føre.

Det samme er festivalgæster, der måske på grund af promiller i blodet eller blot kådhed kommer galt af sted og får brug for at blive tilset af en samarit, fortæller Bjarne Sørensen.

- Nogle elsker at køre på knæene eller bagdelen i mudderpytterne, og så kommer de ind med rifter. Der er også flere, der vrikker rundt på anklen, siger han stående ved indgangen til det hvide førstehjælpstelt.

Andre igen får ikke taget nok tøj på, når festen er slut.

De, forklarer ventepladslederen, bliver der også taget hånd om, men her handler det mest om at levere nogle gode råd.

- Her yder vi ikke førstehjælp. Vi kan kun sige, at de skal tage tørt tøj på, forklarer Bjarne Sørensen, som med udsigt til mere regn og hagl frem til festivalens afslutning har tre gode råd til festivalgængerne, hvis de vil undgå at skulle en tur forbi samaritterne.

  • Tag varmt tøj på, når festen er slut, og du skal sove.
  • Tag ordentligt fodtøj på. Sandaler er ikke godt nok til regnvejr.
  • Lad være med at surfe i mudderpølene, selv om det kan være fristende.

Glæde trods regn og mudder

Mens nogle kommer galt afsted i regn og mudder på årets Langelandsfestival, kan vi her præsentere Lasse og Winnie Ottosen fra Valby, som i denne uge har fødderne solidt plantet i både mudder og festivaltraditioner.

Men trods masser af regn og smattet føre er til glade, og der lever efter devisen om et festivalordsprog, der ifølge dem gælder for Langelandsfestivalen:

- Vi er alle glade.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Guldprisvinder og rockstjerner: De første seks navne klar til Langelandsfestival

Guldprisvinder og rockstjerner: De første seks navne klar til Langelandsfestival

Langelandsfestival 2017 slutter med et brag: Carpark North til Rue Mark i 2018

Langelandsfestival 2017 slutter med et brag: Carpark North til Rue Mark i 2018

Ejer efter endt festival: - Jeg har tabt mange penge, siden jeg overtog den

Ejer efter endt festival: - Jeg har tabt mange penge, siden jeg overtog den