Trafikken glider: Det store festival-rykind er skudt i gang

Jan Gudnitz og Manja Molbæk tager imod de første festivalgæster lørdag morgen. På en god "førstedag" checker cirka 3000 gæster ind.

Trafikken glider: Det store festival-rykind er skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag morgen er der en blanding af travlhed og afslappet, sydlandsk stemning på Rue Mark, hvor der blev åbnet for check-in til Langelandsfestivalen klokken ni. Fyns Amts Avis er til stede på festivalen og i området omkring den, hvor trafikken i skrivende stund kører gnidningsløst.

Trafikken kører gnidningsløst

Rudkøbing: Som noget nyt i forbindelse med årets Langelandsfestival er check-in flyttet fra den nordlige ende af Rue Mark til sydenden ved Kragholm Gård og ”Laden”, hvor de første festivalgæster stod klar klokken ni lørdag morgen for at knipset et festivalarmbånd omkring håndleddet.

Ændringen betyder, at festivalgæster i bil i år skal køre ad Ringvejen eller via Omfartsvejen for at komme til Kragholmvej og ”Laden”, hvor Jan Gudnitz og Manja Molbæk iklædt mørkeblå crew t-shirts tager imod gæsterne.

Lørdag morgen foregår det rent trafikalt gnidningsfrit, og det samme gælder presset på ”Laden”, hvor især de unge fra morgenstunden får deres armbånd på for derefter at trave til den stik modsatte ende af Rue Mark for at være klar til det store rykind på Ungcamp klokken 12.

Jan Gudnitz tør ikke give et bud på, hvor mange der checker ind i løbet af dagen, men et slag på tasken tør han godt levere.

-Det afhænger af vejret, og det er svært at sige. Men på en god førstedag (lørdag, red) kan der godt komme 3000 i løbet af hele dagen.

Campister råhygger ved Bellevue

Allerede fredag eftermiddag indtog godt 350 festivalgæster med campingvogne græsmarken ned mod Bellevue Strand efter at have holdt i venteposition på en nærliggende mark.

En af dem er Alberte på to et halvt, som lørdag formiddag hygger sig med at spille fodbold med sin far, imens festivalens medarbejdere og leverandører knokler indhyllet i støv for at få de sidste ting på plads.

De unge gør sig klar

I stik modsatte ende af Rue Mark møder vi et hold unge, der svendende venter på det startskud, der giver dem adgang til klokken 12.

Tre af dem har dog ingen planer om at deltage i det helt store race om teltpladserne, fortæller 16-årige Adam Skov Petersen.

-Vi bestemmer selv, hvor vi vil ligge. Men vi er med Nyborg Efterskole, og dem lægger vi os nok sammen med, siger han.

Fra "udkant" til "udkant"

Et stenkast derfra har ditto 16-årige Emil Meyhoff Madsen taget opstilling midt i det hele – i en festivalstol, naturligvis.

Det er hans første år som gæst på Ungcamp, men faktisk begyndte det hele i barndommen hvad angår deltagelse i Langelandsfestivalen.

-Mine forældre tog mig med nogle gange, da jeg var mindre, men jeg kan ikke rigtig huske det, siger han og afslører, at han ifølge egen optik kommer fra et udkantsområde.

-Vi er syv i alt, og vi er fra en lille udkantsby, Farum, tæt på København, oplyser han tydeligt forventningsfuld forud for en uge festival.

Trafikken glider: Det store festival-rykind er skudt i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce