Regn og mudder skaber trafikkaos ved Langelandsfestivalen, hvor mange allerede lørdag rejser hjem. Forældre får ikke lov at køre op til festpladsen, men må finde andre veje, oplyser Politihjemmeværnet.Opdateret klokken 14.13

Rudkøbing: Lørdag eftermiddag er der mere eller mindre trafikalt kaos ved Langelandsfestivalen.

Ifølge Politihjemmeværnet er der problemer ved campingpladsen ved den tidligere efterskole, hvor bilister med campingvogne kører i den forkerte retning.

- Der er vi i gang nu, oplyser en af hjemmeværnsfolkene, Torben Madsen, som er udstationeret i den modsatte ende af byen.

Sammen med to kollegaer holder han vagt ved indgangen til Bellevue, hvor langt de fleste biler bliver sendt tilbage til byen uden mulighed for at nærme sig festivalområdet på fire hjul.

- De tror, de har køretilladelse. Det har de ikke. Så bryder det hele sammen, siger Torben Madsen, mens den ene bil efter den anden kun får lov til at køre få meter frem og derefter dreje til venstre ad den brostensbelagte del af Bellevue.

- Bliv i bilen

Dermed er bilister uden tilladelse til at køre op til Rue Mark tilbage i byen en lille kilometer kilometer fra festivalpladsen.

Det gælder ikke mindst forældre, der skal hente deres børn, forklarer kompagnichef Kim Fagerli-Schmidt.

Ugen igennem har han styret indsatsen fra VUC på havnen, og han opfordrer forældre, der skal hente deres børn fra UngCamp om at køre til Engdraget på den anden side af byen.

- Situationen er, at mange vil hjem på grund af regn, og hvis man kører herover for at hente unge fra UngCamp, er det bedst at parkere ved Engdraget. Der er der kortest vej at gå for de unge, og det er det bedste sted at parkere. Et alternativ er havnen, men der er stort set fyldt op, siger Kim Fagerli-Schmidt.

Kører man alligevel til havnen for at hente festivalgæster, vil hjemmeværnsfolkene se gennem fingre med "skæve" parkeringer, så længe bilens fører bliver i bilen.

- Så længe forældrene bliver i bilen, ser vi lidt gennem fingre med det. Men vi skal kunne flytte bilerne, hvis der kommer en ambulance, eller der sker noget andet. Så man skal blive i bilen siger han.

- Men det er ikke alle forældre, der har forståelse for det, når de skal hente deres poder, siger kompagnichefen.

Ifølge Kim Fagerli-Schmidt bliver trafikken først frigivet søndag middag, så ovenstående gælder altså resten af lørdagen og hele formiddagen den 30. juli.

Campingområde er lukket

Lørdag eftermiddag oplyser festivalen på sin Facebookside, at campingområderne er lukket af fra lørdag klokken 20 til søndag morgen klokken 07.

- Lørdag aften lukkes for al kørsel i campingområderne fra klokken 20 og frem til søndag morgen klokken klokken 07, oplyser festivalen.

Campingvogne kan indtil da køres ud af campingområdet frem til klokken 20.

Skal man ind og hente sine ting i bil, kræver det, at campingvognen er pakket og klar til at sætte på trækkrogen, oplyser festivalen.

Fyns Amts Avis har ugen igennem rapporteret fra Langelandsfestivalen. Se alle artikler, billeder og videoindslag her.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
Guldprisvinder og rockstjerner: De første seks navne klar til Langelandsfestival

Guldprisvinder og rockstjerner: De første seks navne klar til Langelandsfestival

Langelandsfestival 2017 slutter med et brag: Carpark North til Rue Mark i 2018

Langelandsfestival 2017 slutter med et brag: Carpark North til Rue Mark i 2018

Ejer efter endt festival: - Jeg har tabt mange penge, siden jeg overtog den

Ejer efter endt festival: - Jeg har tabt mange penge, siden jeg overtog den