I første omgang handler det om centimeter

Bagenkop: Et klassisk maratonløb er på 42 km og 195 meter. Men mindre kan også gøre det.

Og for de små arrangeres nu centimetermaraton på Bagenkop Havn med figuren Rasmus Klump.

Løbet hedder Børneulykkesfondens Centimeter Maraton og afvikles lørdag 19. august kl. 12 i forbindelse med Kantrum Event.

Omregner man de 42.195 cm får man godt og vel 400 m. Her kan selv de allermindste være med og gennemføre deres første maraton.

Rasmus Klump er klar til nye eventyr og glæder sig til at løbe centimetermaraton med en masse nye venner. Centimeter Maraton handler om at bevæge sig, mens man har det sjovt. Alle børn får rig mulighed for at hilse på Rasmus Klump, for han er naturligvis med både før, under og efter løbet.

Løbet er for børn mellem 2-10 år, og det er inddelt i to grupper: "Pildskadderne" og "Gøjerne". Pildskadderne er de mindste børn, hvor far eller mor må løbe med. Gøjerne er de større børn, som godt kan løbe hele distancen selv.

Når man tilmelder sit barn til 'Centimeter Maraton', er man med til at støtte et godt formål.

- Overskuddet fra løbet går ubeskåret til vores forebyggende arbejde med at skabe større trafiksikkerhed for danske børn og forebygge børneulykker, oplyser Henriette Madsen, generalsekretær for Børneulykkesfonden i en pressemeddelelse.

Prisen pr. deltagende barn er 100 kroner.

Løbet arrangeres af Børneulykkesfonden, DGI Atletik og Egmont Publishing Kids. En række sponsorer er tilknyttet, herunder dækvirksomheden Continental. /EXP