Sammenslutningen af Danske Småøer har siden 1983 været på finansloven med et årligt driftstilskud på 1,2 millioner kroner. Nu er der flere penge på vej.

Strynø: I Danmark står 27 småøer, heriblandt Strynø, sammen i en sammenslutning, der arbejder for at bevare og udvikle de små helårssamfund på øerne.

Et årti efter den stiftende generalforsamling kom sammenslutningen på finansloven i 1983 med et beløb på cirka 700.000 kroner i årligt tilskud.

Det er over tid vokset til 1,2 millioner, men nu venter der atter en saltvandsindsprøjtning - i denne omgang på 300.000 kroner - til sammenslutningen, der har sekretariat på Strynø.

De penge skal bruges på drift og på at udvikle alle småøerne, forklarer sammenslutningens formand, Dorthe Winther fra Omø.

- Dem skal vi bruge på synliggøre de 27 småøer og skabe mere liv, bosætning, erhverv og kultur, siger hun og tilføjer, at det øgede tilskud altså ikke tilfalder Strynø.

Om det øgede driftstilskud vil være det samme på næste års finanslov, er endnu uvist.

- Men det håber vi, og det vil vi arbejde og lobbye for, siger Dorthe Winther.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.