Tasker og højhælede sko

Med sine udtalelser om tasker og højhælede sko skabte Jens Oldenbjerg, formand for Langelands Elforsyning, opmærksomhed om selskabet i hele Danmark. Arkivfoto: Birger Vogelius

Tasker og højhælede sko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baggrund: Debatten om Langelands Elforsyning - og ikke mindst om de meget få kvinder i repræsentantskabet og ingen i bestyrelsen - tog for alvor fart, da formanden, Jens Oldenbjerg, op til brugermødet i maj 2016 sagde blandt andet følgende til Fyns Amts Avis:

"Det kan godt være lidt tørt, det el-halløj. Vi taler jo ikke om tasker og højhælede sko. Min erfaring er, at de fleste damer ikke tænker mere over det, bare der er strøm i stikkontakten, når de tænder for den. Sådan er det hjemme ved mig."

Bemærkninger, der skabte opmærksomhed om Elforsyningen i hele Danmark.

Og det blev ikke meget bedre, da Jens Oldenbjerg senere på brugermødet sagde følgende, citeret i Øboen:

"Nu skal jeg sige jer en ting, damer. Jeg har ikke noget imod højhælede sko. Personligt ser jeg rigtig gerne, at der kommer flere kvinder ind, og jeg har i dag selv stemt på flere af jer. Tonen kan jo godt være lidt hård i Elforsyningen, og mine bemærkninger til Fyns Amts Avis om højhælede sko var ment som en vits. Men undskyld, det var ikke sådan ment."

Siden er det blevet lidt bedre med den ligelige kønsfordeling. Men ikke meget. Der er stadig ingen kvinder i bestyrelsen, og der er en stor dominans af mænd i repræsentantskabet. Ved brugermødet i maj sidste år blev ingen af de to initiativtagere til "oprøret", HC Rasmussen og Jette Purup, genvalgt til repræsentantskabet.

Lige knap 200 deltog i brugermødet, der var henlagt til Hotel Rudkøbing Skudehavn. De fleste var mænd.

Tasker og højhælede sko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce