Tag mobilen med i Bio Langeland, og bliv klogere på universet

Klavs Mark Henriksen og Vibeke Reese Næsborg har arbejdet sammen mange gange før, men det er første gang, at Bio Langeland og Langeland Bibliotek laver et projekt sammen. Videnskabsforedragene var et oplagt emne for biblioteket, som har ekstra fokus på naturvidenskab i 2018. Foto: Nynne Bojsen Faartoft

Tag mobilen med i Bio Langeland, og bliv klogere på universet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bio Langeland livestreamer fire videnskabsforedrag fra Aarhus Universitet om alt fra myrer til molekyler i samarbejde med Langeland Bibliotek. Første foredrag kan ses tirsdag den 6. februar. Og det er gratis.

Langeland: For én gangs skyld må du gerne tage mobilen med i biografen, når Bio Langeland tirsdag den 6. februar livestreamer det første af fire foredrag fra Aarhus Universitet.

For det kunne jo være, at der blev behov for et opklarende spørgsmål eller to, når lektor i bio-molekylær nanoteknologi Ebbe Sloth Andersen fortæller om, hvordan forskere - inspireret af kroppens egne celler - kan designe robotter i molekylestørrelse, som kan opdage sygdomme og dræbe kræftceller.

Og det er dér, at mobilen kommer ind i billedet: Du kan nemlig sms'e eller tweete dine spørgsmål direkte fra biografsalen til foredragsholderen, som undervejs vil besvare udvalgte spørgsmål fra tilhørerne. De sidder i forsamlingshuse, gymnasier, biblioteker og borgerhuse i hele Danmark - og på Langeland altså i Bio Langeland, som viser fire udvalgte foredrag i samarbejde med Langeland Bibliotek.

- Vi er meget spændte på, hvordan de bliver modtaget. Nogle af dem er måske lidt langhårede, men Aarhus Universitet påstår, at alle kan få noget ud af dem. Og så er de gratis, siger Klavs Mark Henriksen, som er bestyrelsesmedlem i biografforeningen, og bibliotekar Vibeke Reese Næsborg fortsætter:

- Jeg tror, at målgruppen er bred, for vi har en pænt stor gruppe af folk her på øen, der godt kan lide at blive klogere og udfordre deres hjerner. Og så er det et sjovt setup, at man på den måde kan blive del af foredraget ved at skrive: "Langeland vil gerne spørge om ..." siger hun.

Mælkevejen og myrerne

Det er første gang, at Bio Langeland og Langeland Bibliotek samarbejder. Og videnskabsforedragene var et oplagt emne for biblioteket, som har ekstra fokus på naturvidenskab i 2018. Allerede nu kan man finde en hylde med bøger, der understøtter de fire foredrag, som - udover biomolekyler og nanorobotter - handler om Mælkevejens planeter, livets udvikling og myrernes liv.

- På biblioteket elsker vi at samarbejde. For vi får så mange inputs, når vi gør det. Vi bliver klogere og får nye aspekter ind i vores arbejde, siger Vibeke Reese Næsborg.

Klavs Mark Henriksen tilføjer:

- Og så synes vi, at det var sjovt med det her samarbejde mellem biblioteket, som er en offentlig institution, og så biografen, som er et foreningsdrevet foretagende, siger han.

De to parter har allerede gang i næste samarbejdsprojekt. Her vil Bio Langeland vise fire filmklassikere, og så arrangerer Langeland Bibliotek forskellige tiltag, der understøtter filmenes tema. Endnu kan de ikke fortælle så mange detaljer, for det er "work in progress", men filmenes titler kan dog afsløres: "The Last Waltz", "Easy Rider", "Barndommens gade" og "Festen". Første filmklassiker er på plakaten til marts.

De livestreamede foredrag kan ses i Bio Langeland den 6. februar, den 20. februar, den 20. marts og den 17. april. Der er gratis adgang, men man skal bestille billet på Bio Langelands hjemmeside eller afhente i biografen. Du kan læse mere om hvert enkelt foredrag på Bio Langelands hjemmeside.

Tag mobilen med i Bio Langeland, og bliv klogere på universet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce