Mange lange­lændere har skrevet under for bevarelse af akutfunktionen og fødeafdelingen på Svendborg Sygehus

Langeland: Frank Lundstrøm fra Ristinge havde et håb om, at der måske ville være i omegnen af 2000 langelændere, der ville skrive under for bevarelsen af akutfunktionen og fødeafdelingen på Svendborg Sygehus.

Resultatet, som det tegner sig nu, viser, at det kommer til at være det dobbelte.

- Det er virkelig vildt, at en lille tredjedel af lange­lænderne har skrevet under, siger Frank Lundstrøm.

- Alt i alt har vi samlet 3268 underskrifter fra butikkerne. Derudover kommer der de digitale underskrifter samt nogle hundrede underskrifter fra demonstrationen, så vi nok kommer op på et sted omkring de 4.000, siger Frank Lundstrøm.

Det handler om tryghed

Det foreløbige sparekatalog fra Region Syddanmark peger på at lukke for akutfunktionen og fødeafdelingen i Svendborg, inden det nye "supersygehus" efter planen står færdigt i 2022.

Når Frank Lundstrøm udspørges om, hvorfor en tredje­­del af langelænderne har skrevet under, ligger svaret lige for.

- Det er ikke særlig trygt at vide, at man måske fremover skal helt til Odense for at føde eller komme på skadestuen. Der lukker hele tiden funktioner herovre eller tæt på, og her er der så tale om endnu et søm i kisten med fraflytninger af børnefamilier og en negativ udvikling for øen, siger Frank Lundstrøm.

- Og så handler det jo ikke kun om fraflytning, selvfølgelig. Det handler om liv og død, fortæller han.

I dag, lørdag, skal underskrifterne fra Langeland så videregives til Andreas Møller fra Faaborg. Han har været den overordnede tovholder på demonstrationer på hele Sydfyn og underskriftindsamlingen.

- Det er imponerende mange underskrifter fra Lange­land. Det viser jo bare, at det her i allerhøjeste grad er en langelandsk mærkesag. Stor ros til Frank Lundstrøm og de andre frivillige, der har arbejdet på sagen på Langeland, fortæller Andreas Møller.

Indtil videre er der samlet over 11.000 underskrifter fra hele Sydfyn.

I dag, lørdag, vil de frivillige stå på torvet i Svendborg mellem kl. 10 og 13 for at forsøge at få endnu flere under­skrifter fra forbipasserende.

På tirsdag vil Andreas Møller aflevere under­skrifterne til regionsrådsformand Stephanie Lose (V.)

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
3
Folkemøde mod lukning af fødegang

Folkemøde mod lukning af fødegang

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Svendborg: Fødselssamtaler forebygger angst og depression

Sundhedsplejerske imod spareforslag

Sundhedsplejerske imod spareforslag