Sven Engelund: Kommunen bør vedligeholde fortidsminder

Kumlehøje i Stat-Ene er snart overgroen igen, som den var, inden der blev sat ind med buskryddere sidst. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Sven Engelund: Kommunen bør vedligeholde fortidsminder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svend Engelund opfordrer til, at Park- og Vejvæsnet også tager fat på opgaver udenfor Rudkøbing

LINDELSE: Svend Engelund har en passion: Han er vild med de langelandske fortidsminder. Både fordi han selv tidligere har sørget for vedligeholdelsen af dem - først som ansat ved Fyns Amts siden ved Langeland Kommune.

- Men efter jeg stoppede for fire år siden, er fortidsminderne ved at gro til... bortset fra en stendysse i Snave Skov, som frivillige sørger for at holde, siger han og fortsætter:

- Hvis Langeland gerne vil satse på cykel- og vandrerturisme er det vigtigt, at der også er noget at kigge på langs for eksempel Øhavsstien og cykelstierne. Det er fint, at kommunen etablerer cykelstrækninger, og at Øhavsstien bliver forlænget, men man bliver også nødt til at sørge for at "siderne" også er i orden, og man bibeholder det historiske og kulturelle langs vejene.

25 fortidsminder på ruten

Svend Egelund mener, det drejer sig om omkring 25 oldtidsminder, som Vej- og Park-afdeliingen burde afsætte ressourcer til at vedligeholde. Heraf nogle, som "godt kunne trænge til at komme en tur op af æsken", som han udtrykker det.

- I alle byer er det jo efterhånden sådan, at højeste vedligehold er dér, hvor borgmesteren bor. På Langeland altså Rudkøbing. Men at vedligeholde et antal fortidsminder er en lille udgift i forhold til den betydning, de har, og den interesse, de vil vække blandt turister og fastboende, siger han.

- Da Kumlehøje i Stat-Ene blev fritlagt for nogen år siden, var den en attraktion, som mange langelændere end ikke anede eksistensen af. Nu er den ved at gro til igen, siger han ærgerligt og håber, at kommunalbestyrelsen atter ser det som en opgave, der er værd af afsætte penge til.

For nok kan frivillige hjælpe til, men vedligehold eller ej er et politisk spørgsmål, mener han.

Sven Engelund: Kommunen bør vedligeholde fortidsminder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce