Sus Larsen stopper på Skovsgaard: Vil have fingrene tilbage i maden

Sus Larsen har valgt at opsige forpagtningsaftalen med Skovsgaard, men hun har tænkt sig at fortsætte sin café i Rudkøbing - blot under et andet navn, og måske i et andet lokale. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Sus Larsen stopper på Skovsgaard: Vil have fingrene tilbage i maden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovsgaard Madmarked er blevet for stort til Sus Larsen, der vil tilbage til at lave mad og kigge kunderne i øjnene. Derfor stopper hun på Skovsgaard, men fortsætter sin café i Rudkøbing.

Rudkøbing/Hennetved: - Hvad er der ved at have en café, når man aldrig har tid til at være der, spørger Sus Larsen retorisk.

Det er kort fortalt forklaringen på, at Sus Larsen har opsagt forpagtningsaftalen med Skovsgaard Gods, hvor hun har forpagtet Skovsgaard Madmarked i knap fire år.

I december 2016 startede hun også en café i Rudkøbing, og siden har der været nok at se til.- Men det har været mega sjovt, hold da op. Det har faktisk været en af de bedste tider. Men det er noget med at stoppe, mens legen er god, siger hun og tilføjer:

- Det er jo en kæmpe succes, og der er sket rigtig mange ting. Vi har haft rigtig travlt med selskaber og mad ud af huset. Cafeen er også godt besøgt. Så alt er sådan set godt, men jeg kunne bare mærke, at jeg var kommet langt væk fra min passion og det, jeg faktisk gerne ville - nemlig at være tæt på mine kunder og lave noget mad. Det var blevet så stort.For Sus Larsen er det primært personaleledelse og administrationsarbejdet, der har fyldt for meget.

- Og det er ikke fordi, jeg ikke vil have personale, men pludselig gik min tid bare med alt muligt andet end at lave mad. Jeg vil gerne stå med fingrene nede i de gode økologiske råvarer og lave noget, der smager helt unikt og servere det til nogle folk, jeg kan kigge i øjnene.

Eftersom der ikke er noget køkken i cafeen i Rudkøbing, fordi maden er blevet produceret ved Skovsgaard Gods, skal Sus Larsen enten få bygget et køkken i cafeen eller finde et nyt lokale. Hvad der præcis kommer til at ske, er endnu ikke helt sikkert.Således skal hun også finde på et nyt navn til cafeen, der formentlig kommer til at hedde noget med "Sus" og "økologi".

I 2016 vandt hun Langeland Kommunes handikappris for at tage sårbare borgere i praktik, og den slags arbejde vil Sus Larsen gerne tilbage til.- I det hele taget har 2017 været et refleksions-år.

Derfor har jeg også tænkt på, at jeg er rigtig god til at se potentiale og muligheder i folk, som måske ikke lige har det så nemt, siger Sus Larsen, der drømmer om at lave caféen til en socialøkonomisk virksomhed.

- Det ville være oplagt, for der er så mange arbejdsfunktioner i et køkken, siger hun.Cafeen i Rudkøbing har åbent torsdag til lørdag, mens Skovsgaard Madmarked holder åbent lørdag og søndag i januar og februar.

Hun har opsagt aftalen med Skovsgaard den 31. december med tre måneders opsigelse.Men Skovsgaard Madmarked på Skovsgaard Gods kommer til at fortsætte, men det er endnu uvist, hvem der kommer til at stå i spidsen, oplyser Bjarne Hansen, der er administrator på Skovsgaard Gods.

- Enten kommer vi selv til at drive det videre, eller også finder vi en ny forpagter, siger han.

Sus Larsen stopper på Skovsgaard: Vil have fingrene tilbage i maden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce