To grønne striber på Nordre Landevej har skabt undren, men forklaringen er, at de er en del af et nyt forsøg, som Vejdirektoratet og Geveko Markings står bag.

Lidt ude for Rudkøbing på Nordre Landevej på Langeland er der sneget sig nogle vejstriber oven på asfalten.

Og det er ikke bare normale vejstriber, som strækker sig 200 meter ude i siderne af vejen. De er grønne, og det har skabt undren. Kort inden står skilte placeret langs vejkanten, som oplyser, at der 100 meter efter er et "Forsøg med belægning".

Efter at have talt med kommunen og vejdirektoratet uden held lykkedes det omsider at finde ud af, hvad de grønne striber laver dér.

Jesper Galsgaard er produktchef hos Geveko Markings, som laver materialet til vejbelægning generelt og de grønne striber. Han fortæller, at der er gang i et forsøg .

- Vi laver nogle test sammen med Vejdirektoratet. Vi skal måle kontrasten mellem de grønne og hvide striber og se hvor meget de påvirkes af fugt.

Flere grønne striber på vej

Det kan dog være, at man i fremtiden vil opleve grønne striber flere steder på de danske veje. I hvert fald hvis testene giver tilfredsstillened resultater.

- Vi tester om de grønne striber er synlige nok. Hvis det viser sig, at de er det, kan det blive belagt på strækninger, hvor man vil have mulighed for at lave et ekstra vigespor i myldretiden, siger Jesper Galsgaard.

Geveko Markings samarbejder med LKF Vejmarkering, der holder til på Langeland. Mere præcist ligger de grønne striber på den del af Nordre Landevej, der ligger imellem Kulepilevej og Møllemosevej.

  • Af: