Strejke vil ramme skoler og ældre på Langeland

Hvis de offentligt ansatte går i strejke, vil det omfatte 91 hjemmehjælpere på Midtlangeland. Konsekvensen vil være, at der bliver etableret et nødberedskab, og at modtagere af hjemmehjælp ikke får gjort rent eller hjællp til at gå i bad. Arkivfoto

Strejke vil ramme skoler og ældre på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis den offentlige sektor går i strejke, vil det ramme modtagere af hjemmehjælp på Midtlangeland. De vil i givet fald ikke få gjort rent eller få hjælp til at gå i bad. Samtlige pædagogmedhjælpere og assistenter på Langeland er ligeledes udtaget til strejke, hvilket vil ramme samtlige skoler, børnehaver og sfo'er.

Langeland: Hvis de igangværende overenskomstforhandlinger mellem ansatte i den offentlige sektor og deres arbejdsgivere ender i konflikt, vil det gå ud over borgere, der modtager hjemmehjælp på Midtlangeland.

Det oplyser Susan Boeg Nielsen, der er afdelingsformand i FOA Sydfyn.

- FOA Sydfyn har udtaget hjemmeplejen. På Langeland vil det omfatte hjemmeplejegrupperne i Rudkøbing Centrum og Tullebølle, som er udtaget til strejke, siger hun og tilføjer, at en eventuel strejke vil medføre, at et nødberedskab vil træde i kraft.

Det betyder ifølge Susan Boeg Nielsen, at udelukkende livsnødvendige opgaver vil blive udført, men at det konkrete beredskab skal aftales nærmere.

- Alt livsnødvendigt bliver opretholdt. Det, der bliver taget fra, er noget som rengøring og bad. Det er noget, der skal forhandles om op til konfliktstart, siger hun.

Susan Boeg Nielsen kan ikke på stående fod oplyse antallet af borgere, der vil blive ramt af en eventuel konflikt. Men konkret drejer det sig om 91 langelandske hjemmehjælpere, der er udtaget til strejke.

Skoler og institutioner vil blive ramt

Ifølge Frank Lundgren, der er formand for Pædagogmedhjælpernes Fagforening på Fyn er samtlige langelandske pædagogmedhjælpere og assistenter ligeledes udtaget til strejke.

- Det vil ramme alle skoler, børnehaver og sfo'er, siger han uden på stående fod at kunne oplyse, hvor mange langelandske pædagogmedhjælpere og assistenter der kan ende med at gå i strejke.

Strejke vil ramme skoler og ældre på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce