Flere hundrede kikkede forbi, og forretningsfører Jens Garfalk glad for interessen for boligselskabets nye projekt på Sommerlyst

Rudkøbing: En bunke med blå plastic overtrækssutter ligger på gulvet i gangen foran den øverste lejlighed og vidner om nysgerrig interesse, da Boligselskabet Langeland påskelørdag inviterer indenfor til åbent hus i et par af de moderniserede lejligheder på Sommerlyst 44 i Rudkøbing.

- Der har i hvert fald været 200 de første to timer, siger forretningsfører Jens Garfalk, der har udleveret "pænt med ansøgninger".

Han mener, at det vidner om stor interesse for ombygningen af boligblokkene på Sommerlyst, hvor der bliver 30 nye lejligheder, når det hele står færdig til indflytning i løbet af maj og juni.

Prikken over i'et er en ny etage øverst oppe med lejligheder med vandkik i det fjerne hen over byens røde tage.

- Nogle er nysgerrige, andre seriøse, siger Jens Garfalk.

De øverste lejligheder?

- Det vil jeg ikke lige sige, nogle vil også gerne bo nede ved jorden, men der er selvfølgelig også andre, der vil op, hvor der er udsyn.

Det er dog lidt diset, solen kæmper for at slå igennem skydækket, og det med vandkik, må dagens gæster tænke sig til.

Der var da også nogle, der mente, at byfornyelsesprojektet på Sommerlyst måske mere er kejserens nye klæder.

Boligselskabet reklamerer med, at der er tale om familie-, senior- og ældreboliger på rundt regnet 92 kvadratmeter, hvor indskuddet er 32.000 kroner og den månedlige husleje ligger på 6575 kroner - eksklusive udgifter til el, vand, varme og antenne.

Interesse venteliste

- Da vi for et års tid siden ville lure på interessen, fik vi omkring 30 skrevet op på en interesseliste. Nogle synes det er billigt, andre at det er dyrt, forklarer Jens Garfalk.

Som det er sædvane kan beboerne søge boligstøtte hos kommunen, og det kan blive en afgørende faktor for Anette Nielsen, der boede i en af de gamle lejligheder på Sommerlyst, og nu er hun genhuset i Viebæltet.

- Det er lækkert og energivenligt, og det er tiltalende, at det er helt nyt. Det er der ingen tvivl om. Jeg er interesseret i at flytte tilbage, men det afhænger af prisen i det hele taget, altså om det kan hænge økonomisk sammen, siger Anette Nielsen, da hun står sammen med Lone Elne­gaard og kikker ud ad vinduet i stuen i den øverste lejlighed.

Lone Elnegaard er til åbent hus, fordi hun mener, at det kunne være et godt sted for hendes mor at flytte ind.

- Hun ved det ikke, men det er mig, der har nogle ideer, smiler hun.

Altanerne på 7,2 kvadratmeter er endnu ikke sat op. Det sker i løbet af fem uger.

Ansøgningsfristen til en lejlighed udløber på tirsdag, og det afgøres i næste uge, hvem på ventelisten, der får en bolig, de er skrevet op til.

- Det sker efter medlemsnummer, oplyser Jens Garfalk.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.