Stor interesse for ridestier på Langeland og Strynø

Omkring 50 deltog i mødet om ridestier. Deltagerne etablerede en arbejdsgruppe, der skal arbejde videre med planerne. Privatfoto

Stor interesse for ridestier på Langeland og Strynø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et halvt hundrede langelændere og strynboer var forleden til møde om ridestier på Langeland. Nogle lodsejere er betænkelige ved udsigten til (for) mange heste.

Langeland: En overvældende interesse var ved at slå arrangørerne omkuld, og gruppearbejdet blev noget af en udfordring. Men drømmekagen slog til, og debatten blev konstruktiv.

En nyetableret stigruppe havde inviteret til møde om ridestier i Borgerhuset i Rudkøbing forleden, og godt et halvt hundrede langelændere og strynboer deltog. Udbyttet blev - som planlagt - etablering af en gruppe, som skal arbejde videre med ridestier og rideruter.

- Opdelt i tre grupper slog deltagerne en masse streger på omdelte Langelands-kort, og selv om det var svært at komme til i de store grupper, viste det sig, at ridning faktisk er tilladt og praktiseres rigtig mange steder på øen. Det kniber dog med længere, sammenhængende ruter, og skilte, kort og faciliteter som shelters, høhoteller og folde er der ikke mange af, oplyser Jette Purup, der var medarrangør af mødet, i en pressemeddelelse.

Til gengæld lød det opmuntrende fra flere, at ryttere sagtens kan dele eksisterende stier, ruter og faciliteter med vandrere og cykelturister. Det er bare vigtigt, at de respekterer og giver plads til hinanden.

- Flere fremmødte lodsejere var betænkelige ved udsigten til (for) mange heste og ryttere på deres ejendom, men de gav tilsagn om at hjælpe den nye ridestigruppe med råd og vejledning i planlægning af nye stier. Samme løfte fik gruppen af repræsentanter for Naturstyrelsen, Landsbyklyngen Langeland/Strynø, Friluftsrådet Sydfyn og Naturturisme I/S, tilføjer Jette Purup.

Ridestigruppen består af Katharina Kjerulff, Vesterby Mark. Tania Almgren, Rudkøbing. Michael Martin Jensen, Helletofte. Charlotte Mørk, Humble. Henriette Melchiorsen, Rudkøbing. Bettina Nielsen, Humble. Jan Nielsen, Humble og Jesper Ansbæk, Rudkøbing, som også tager imod flere tilmeldinger: jansbaek@gmail.com /BSH

Stor interesse for ridestier på Langeland og Strynø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce