Integrationsminister Inger Støjberg kommer til øen den 29. februar, hvor projektet med asylfodbold starter på Langeland

På næste mandag får drengene på asylcentret i Tullebølle besøg af udlændinge- integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

Hun kommer på besøg for at fløjte et nyt integrationsprojekt i gang, som Langeland kommune starter den 29. februar.

Her vil man forsøge at integrere unge asylansøgere fra 14 til 17 år samt flygtninge over 18, som bor på øen ved hjælp af fodbold. Tanken er, at drengene skal indvies i de danske traditioner for foreningsliv og samtidig styrke deres evner i dansk og fodbold.

På længere sigt er der mulighed for at uddanne sig til fodboldtrænere for de involverede.

Projektet foregår i samarbejde med DBU Fyn og Langeland Kommune. Bjarne Christensen er formand hos DBU Fyn, og han fortæller, at sport er en god måde at integrere på.

"Fodbold kan få folk til at forstå hinanden, også selvom de ikke taler samme sprog. Derfor tror vi meget på, at vi gennem fodbold kan skabe en større forståelse for dansk kultur hos asylansøgerne, og at det kan hjælpe dem til succesfuld integration. Fodboldklubberne på Langeland spiller med deres positive tilgang til samarbejdet en meget afgørende rolle for, at vi nu er klar til at rulle det i gang. Stor cadeau til dem", siger han i en pressemeddelelse.

Mandag den 29. februar vil starte ud med et besøg på Børnecentret i Tullebølle. I anden halvleg vil gæsterne overvære undervisningen på Longelse Skole. Udover ministeren vil der være en lang række personer fra Langeland Kommune og DBU Fyn.

Således kommer borgmester Bjarne Nielsen (V), borgerchef Bente Lykke og asylcenterleder Ulrik Pihl.
Fra DBU deltager der mange folk, blandt andre formand, Jesper Møller, underdirektøren, Kenneth Reeh, og projektansvarlig, Claus Gramm Pedersen.

Endelig vil repræsentanter fra Langelands fodboldklubber og skoleleder på Longelse Skole, Sanne Kastrup, også være der.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra minister Inger Støjberg, da hun har ferie.

  • Clausen_Nicolai_Lynge

    Af:

    Journalistpraktikant hos Svendborgredaktionen siden august. Kan bedre lide at fortælle andres historier end min egen, hvorfor teksten her er noget kortfattet. Interesserer mig særligt meget for kultur, rejser, krimistof og sport.