Stig åbner cykelforretning i hjembyen

Stig Rasmussen har travlt med at gøre butikken klar til åbningen den 3. august, hvor såvel cykler som udstyr skal være på plads. Foto: Karl Edvard Hansen

Stig åbner cykelforretning i hjembyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Stig Rasmussen mistede sin far for nogle måneder siden, fik det ham til at sætte handling på tanken om at åbne en cykelforretning i Rudkøbing. Den 3. august åbner han HS-Cykler i Østergade 26.

RUDKØBING: Allerede for et år siden gik Stig Rasmussen med idéen om at åbne cykelforretning i Rudkøbing, men der skulle gå et år, før at han gjorde noget ved sagen.

- Jeg mistede min far her i foråret efter et længere sygdomsforløb, og det fik mig til at indse, at man ikke skal spilde sin tid, men tage springet, når der er noget, man gerne vil, siger Stig Rasmussen.

Når 43-årige Stig Rasmussen åbner HS-cykler i Østergade 26 den 3. august, er det samtidig en delvis kommen hjem til hjembyen. For han er født i Skebjerg og har haft sin opvækst og tidlige ungdom i Rudkøbing, inden han for 16 år siden flyttede til Munkebo, hvor han i dag bor sammen med hustruen, Helle.

"HS" i forretningsnavnet er initialerne for parrets fornavne, men det er nu kun Stig Rasmussen, der kommer til at arbejde i forretningen, der lyder samme navn som den deltidsbutik, han har drevet i flere år i Munkebo.

- Den har jeg passet samtidig med, at jeg havde mit job som maskinfører, men nu er den lukket ned, fordi jeg vil gå all in for butikken i Rudkøbing, siger Stig Rasmussen.

Fra tre cykelsmede til nul

Stig Rasmussen havde stor interesse for cykler allerede i sin barndom og var ganske ferm til at dække eget behov, hvad angik reparationer og vedligeholdelse.

- Det var jo helt almindeligt dengang, men det var nu ikke fordi, der manglede cykelsmede, for bare her i Rudkøbing var der ikke mindre end tre, husker Stig Rasmussen.

I dag er der ingen cykelsmede i selve Rudkøbing, og derfor griber Stig Rasmussen chancen med en ny butik med både salg og reparationer af cykler - og alt vil hele tiden blive udviklet i takt med kundernes ønsker og behov.

- - Inden længe får jeg forskellige modeller hjem, og er der noget, jeg ikke har i butikken, så kan det skaffes hjem fra dag til dag, siger Stig Rasmussen, som både har travlt med at gøre butikken klar og også skal passe tjansen som frivillig på Langelandsfestivalen.

Gode idéer i cykeltasken

Gode idéer har Stig Rasmussen også med sig, for selv om han lige i øjeblikket selv får cyklet for lidt, så ser han "grønne" muligheder på Langeland.

- Jeg vil kontakte borgmesteren og komme med et forslag og alternativ til de biler, der bruges i det offentlige - det kunne jo være elcykler, og så er der tænkt på miljøet, pointerer Stig Rasmussen.

Cykeludlejning vil blive en del af HS-Cyklers koncept, ligesom der altid vil være en gratis lånecykel til disposition for de kunder, der har behov derfor.

Stig Rasmussen og hustruen, der har tre voksne døtre og to børnebørn, har ingen planer om - i hvert fald lige nu - at flytte til Langeland.

- Jeg har altid sagt, at når jeg bliver pensionist, så kan vi flytte herover, og så vil jeg bare håbe, at jeg stadig kan være aktiv og passe min cykelforetning, siger Stig Rasmussen.

Åbningen den 3. august fejres med en lille reception fra klokken 10 til 13, hvor der bydes på lidt godt i forretningen.

Stig åbner cykelforretning i hjembyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce