Underviser i kvantitativ metode mener ikke, at man kan konkludere, at Langeland Kommune har et godt erhvervsklima ud fra 17 virksomhedslederes svar.

Langeland: Kresten Roland Johansen vil ikke konkludere, om det går godt eller skidt på Langeland.

Men han vil dog godt konstatere, at man skal være meget varsom med at konkludere noget stålfast ud fra 17 virksomhedslederes svar i DI's store årlige erhvervsklimaundersøgelse.

- Det eneste, man kan sige, er, at lige præcis de 17 er tilfredse med kommunen. Men blot to-tre svar, som havde vist sig at være mindre tilfredsstillende kunne have rykket gevaldigt på undersøgelsen, siger Kresten Roland Johansen, der underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Kvantitativ Metode og er medforfatter til bogen: "En ny undersøgelse viser - eller gør den?"

- Når jeg læser undersøgelsen, så kan jeg se, at mange kommuner ligger relativt tæt. Og der skal ikke meget til at ændre en kommunes placering fra en 11.-plads til en 40.-plads. 17 svar er mere voxpopagtigt end videnskabeligt, mener Kresten Roland Johansen, som dog understreger, at han ikke har noget imod DI's metode. Blot at man skal være varsom med, hvad man konkluderer videnskabeligt.

- Det er påfaldende, at der dog også er ligheder i de to undersøgelser. En tredjedel af vægtningen i DI's analyse handler nemlig også om statistisk målbåre ting. Og her ligger Langeland på plads 92, hvilket er relativt tæt på 84 i Dansk Byggeris undersøgelse. Så den store forskel ligger i svarene fra virksomhedslederne, siger Kresten Roland Johansen.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
Langeland: En undersøgelse viser, at erhvervsklimaet er godt.... eller skidt

Langeland: En undersøgelse viser, at erhvervsklimaet er godt.... eller skidt

Kommunedirektør: - Vi mener stadig godt, vi kan sige, det går godt

Kommunedirektør: - Vi mener stadig godt, vi kan sige, det går godt