Spørgsmål til borgmesteren: - Ærøexpressen banker på døren

Indtil for fem år siden kunne strynboere og andre gå til og fra færgen til dette "spot" på havnen for hoppe på en bus. Foto: Kenneth Skipper

Spørgsmål til borgmesteren: - Ærøexpressen banker på døren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På det seneste møde i kommunalbestyrelsen spurgte to borgere borgmesteren, om der er politiske planer om at etablere en færgebrugergruppe. Og hvad med busforbindelserne?

Rudkøbing: Under det seneste møde i kommunalbestyrelsen benyttede to borgere sig af muligheden for at møde op og stille spørgsmål til borgmesteren.

Kjeld Tønder Hansen bor på Strynø, og han spurgte ind til Ærøexpressens betydning for Strynøfærgens brugere:

- Ærøexpressen banker på døren. Når det begynder at blive aktuelt, vil det være rigtig nødvendigt at have et færgebrugergruppeudvalg, som kan være behjælpeligt med at koordinere færgeafgange og busplaner med Ærøexpressen, sagde han.

Det blev afvist af borgmester Tonni Hansen (SF).

- Så langt er vi ikke i processen, men det er fint, at du rejser det. Der er nogle meget intense forhandlinger i gang. Og da Ærøexpressen jo ikke ligefrem holder noget hemmeligt, vil man stort set kunne følge med i avisen i forhold til, hvor langt man er nået. Så jeg har ikke så meget at tilføje, lød svaret fra Tonni Hansen.

Fakta
Ærøexpressen A/S arbejder på at bygge og indsætte en færge mellem Marstal og Rudkøbing.Færgefolkene vil gerne anløbe Rudkøbing Havn, hvilket der forhandles om med Langeland Kommune om i øjeblikket.

Af færgeselskabets hjemmeside fremgår det, at selskabet først kan skrive kontrakt med et skibs- og bådebyggeri, når der er indgået en aftale med Langeland Kommune om at anløbe Rudkøbing Havn og færgeleje.

For tidligt at tænke i busser

Torben Pryds, der er medindehaver af værtshuset Kasket Karl i Rudkøbing var også mødt op for at spørge ind til forholdene omkring Ærøexpressen.

Sammen med sin hustru, Pernille Pryds, har han stået bag en pengeindsamling til køb af aktier i Ærøexpressen A/S.

Han ville vide, om der er planer om at tage hensyn til et eventuelt behov for ændringer i busplanerne, når sejltiderne ligger klar.

- Og om der skal være bus fra færgen, spurgte han.

Men det er også for tidligt at tænke i busser fra Strynøfærgen i forhold til en mulig ny færgeforbindelse til Ærø, oplyste borgmesteren.

- Så langt er vi slet ikke i planlægningen. Vi har på nuværende tidspunkt ikke engang aftalt med Ærøexpressen, om den skal sejle til Rudkøbing. Før der ligger en aftale, og vi kender nogle tidsplaner, går vi ikke i gang med det andet, forklarede Tonni Hansen.

Borgmesteren bemærkede dog, at det vil være "en anelse svært" at forestille sig en færge uden tilknyttet busforbindelse.

Spørgsmål til borgmesteren: - Ærøexpressen banker på døren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce