Region Syddanmark skal spare 200 millioner kroner. Penge som regionen foreslår skal findes blandt andet ved at nedlægge røntgenafdelingen på Langeland

Det skal være slut med en røntgenafdeling på Langeland. I hvert fald hvis politikerne følger sparekataloget fra Region Syddanmark.

Regionen skal spare 200 millioner kroner, og 512.000 kroner skal findes ved at nedlægge røntgenafdelingen i Rudkøbing. I stedet skal afdelingens patienter i fremtiden behandles på Svendborg Sygehus.

Forslaget er blot et af mange, som regionen netop har offentliggjort i et omfattende sparekatalog.

Langeland må stå sammen

Det er tredje gang, at røntgenafdelingen på øen er i fare for at blive sparet væk. Tidligere har de langelandske politikere kæmpet for bevare røntgenafdelingen, og det vil de også gøre denne gang.

- Det vil vi brokke os over, siger borgmester i Langeland Kommune, Bjarne Nielsen (V) og uddyber:

- Det anede mig jo nok, at den ville være med i sparekataloget igen. Det er tredje gang, at embedsmændene foreslår, at røntgenafdelingen i Rudkøbing lukker. Og hver gang har politikerne taget det af bordet igen. Det håber, jeg de vil gøre igen.

Langt til 200 millioner

- Røntgenafdelingen er et mindre beløb i sparekataloget, og kataloget er større end det, der skal spares, så der skal fjernes noget, siger Bjarne Nielsen og tilføjer:

- Jeg vil fortælle politikerne, at regionen i stedet kommer til at betale en masse i kørselstilskud til alle dem, der skal til Svendborg. Det koster penge. Og hvis de synes, der er for lidt arbejde på afdelingen, kunne den jo nøjes med at holde lukket en dag om ugen.

Læs mere om spareforslaget i Fyns Amts Avis lørdag den 9. januar.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalistpraktikant under uddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus. Jeg har tidligere siddet på Langelandsredaktionen og aktualitetsredaktionen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
3
Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

1
Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Regions-undersøgelse: Patienterne kører gerne længere