Solsorten har det svært i sneen

Solsortens naturlige diæt af insekter, snegle og orme, der lever under nedfaldne blade og kvas, forsvinder, når sneen falder. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Solsorten har det svært i sneen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når sneen falder, dækker den solsortens spisekamre, og det bliver derfor en del sværere for fuglen at finde føde i vintermånederne. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at haveejere hjælper solsorten ved at lægge æbler ud i haven.

Langeland: Kong Vinter har meldt sin ankomst, og det kan få stor betydning for havens fugle. Sneen lægger sig som en dyne over solsortens spisekamre, og det bliver derfor en del sværere for den at finde føde i den kommende tid. Haveejere kan dog gøre deres til, at solsorten får det lidt lettere, ved at lægge æbler ud i haven, fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

- Har man nogle runkne æbler, kan man lægge dem ud til fuglene i stedet for at smide dem ud. Nogle få æbler kan lige nu gøre en stor forskel for solsorten, siger Michael Carlsen, biolog i Dyrenes Beskyttelse.

Han tilføjer, at det er vigtigt at tænke over fordelingen af æblerne. Solsorten er nemlig aggressiv over for andre fugle og vil forsøge at reservere alle æblerne til sig selv, hvis de ligger tæt. Fordel derfor æblerne med nogle meters afstand.

Når der ligger æbler i haven, så vil der formentlig også komme andre drosler til. Man vil kunne opleve, at både sjagger og vindrosler kommer for at nyde godt af æblerne. Ved at sprede æblerne med nok afstand opnår man både mad til flere solsorte og en større variation af fuglearter i sin have. /EXP

Solsorten har det svært i sneen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce