Søndagskommentar: Tal med din politiker


Søndagskommentar: Tal med din politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Martin Ramsgaard , maram@jfmedier.dk
Katrine Becher Damkjær
Langeland. 

Valgkampen er i fuld gang om end den måske ikke er så hektisk, som den plejer at være, fordi statsminister Lars Løkke Rasmussen har givet vælgerne en uge ekstra til at tænke sig om. Og det er sikkert meget godt, for der er jo også et EU-valg, vi skal tage stilling til.

Det betyder, der vil komme en lind strøm af politikere til Langeland, der vil prøve at overbevise os om, at vi skal stemme på dem.

De står på gader og stræder og deler foldere ud og deltager i vælgermøder her og dér.

Det kan jo virke frygteligt gammeldags, for valget i dag afgøres jo på skærmen. I TV-indslag og på de sociale medier, hvor det ofte kun er partilederne, der kommer til orde. Og i øvrigt bliver klædt på - både med tøj og ord - af professionelle kommunikationsfolk og reklamefolk.

Men hvis man gerne vil se politikerne i øjnene, så er det nu, man skal slå til.

Politikerne er helt vilde for at fortælle, hvad de mener om dette og hint, men det går også den anden vej. Det er nemlig nu, politikerne har vores fulde opmærksomhed, og nu vi kan fortælle, hvad der ligger os på sinde, og hvad vi synes er vigtigt.

Det kan ovenikøbet være, at den politiker, du taler med, bliver valgt ind i folketinget, og at den lille ting, man gjorde politikeren opmærksom på, kommer med ind i Folketingssalen.

Politikerne på Christiansborg bliver ofte beskyldt for at leve i boble uden forbindelse til den virkelighed, der er ude i landet. Med rette.

Et godt eksempel er lukningen af VUC Langeland. Her er konsekvenserne af beslutningerne på Christiansborg, tilsyneladende kommet fuldstændig bag på mange politikere. For én ting er fine ord og gode intentioner, noget andet er regnearkenes virkelighed.

For De Radikale er sagen blevet en øjenåbner, som Rasmus Helveg Petersen fortalte her i avisen. Det har betydet, at partiet har ændret politik på området. Som han sagde, er VUC Langeland blevet et symbol på mange ting, der er galt i Danmark.

Andre partier har nok fået noget at tænke over, og helt sikkert er det, at politikerne på Christiansborg er blevet klar over, at der er et problem med uddannelser uden for de store byer. Og når det er sket, skydes det, at man råbte højt på Langeland - også selvom det ikke hjalp.

Det viser at der er brug for input fra virkeligheden til Folketinget. Og mindre end protester eller ligefrem at melde sig ind i et parti kan gøre det - man kan nøjes med at sige, hvad man mener.

Derfor er det faktisk vigtigt at man snakker med og diskuterer med de politikere, der i disse dage så gerne vil have vores opmærksomhed.

I en verden, hvor politik forgår gennem skærmen, og holdninger skærpes gennem fokusgrupper og meningsmålinger, så tæller et rigtigt levende menneske meget.

Så næste gang du ser en politiker, der stå og deler foldere ud, så snak med vedkommende og fortæl, hvad der er vigtigt for dig i din verden. Det betyder mere, end du tror.

Søndagskommentar: Tal med din politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce