Søfarts-museumsleder: Tilskudspolitik skal omkalfatres

Små museer som Marstal Søfartsmuseum og Langelands Museum bliver forfordelt, når staten giver tilskud. Det skal laves om, mener Erik Kromann, der er leder af søfartsmuseet i Marstal. Arkivfoto

Søfarts-museumsleder: Tilskudspolitik skal omkalfatres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To museumsledere med base i det sydfynske øhav kritiserer statens tildeling af tilskud til de danske museer, som de kalder skæv og uretfærdig. Sagen er blevet et emne på Christiansborg, og senere på måneden får museumsfolkene mulighed for at komme til orde under en konference.

Langeland/Ærø: På Langeland retter museumsinspektør og marinarkæolog Otto Uldum skarp kritik af statens tilskud til de danske museer.

De små museer får for lidt i forhold til deres kompetencer og betydning, mener han, og den holdning bakkes op af Erik Kromann, der er leder af Marstal Søfartsmuseum.

- Tildelingspolitikken har været kæntret i mange år. Den skæve udvikling er bare eskaleret, men heldigvis vil man tage det op. Den tildelingspolitik skal bare omkalfatres, siger Erik Kromann.

- Vi er agterudsejlet

Erik Kromann beskriver skævheden som geografisk betinget og ulogisk og håber på, at en aktuel politisk diskussion om selvsamme vil tilgodese de mindre museer.

- Der er nogle af os, der er blevet agterudsejlet med hensyn til tildeling. Alle os, der hinker afsted og ligger med alle flydere i vandoverfladen, håber, at vi får et retfærdigt løft, så vi flyder lidt højere igen, siger han og fortsætter:

- Som det er nu, klarer vi det med en stor skare af kompetente frivillige. Dét med en arbejdsuge på under 50 timer findes ikke for nogen af os, og vi løber lidt hurtigere end så mange andre. Det gør vi gerne, men derfor kunne der godt være en mere rimelig tildeling, siger Erik Kromann.

Museumsledere bliver hørt

Ifølge det fynske folketingsmedlem og kulturordfører for DF, Alex Ahrendtsen, ønsker hans parti at ændre tildelingen, og der er ændringer på vej, som skal tilgodese de mindre museer, oplyser han.

- De små museer har det svært og er blevet forfordelt gennem årene. jeg ser gerne, at de får det lidt lettere, end de har det i dag, og at vi får en ny tilskudsstruktur, der er mere retfærdig og gennemsigtig, siger han.

- Indtil videre har to visionsgrupper under kulturministeren afleveret deres anbefalinger til ændringer, men før regeringen og DF sætter sig til bords for at forhandle, får også lederne af de statsanerkendte museer lov til at blive hørt og komme med indspark.

Det kommer til at ske under en konference i København den 25. januar, oplyser Alex Ahrendtsen.

Søfarts-museumsleder: Tilskudspolitik skal omkalfatres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce