Rudkøbing: Det var en dybt berørt formand i Rudkøbing Borgerlige Skyttelaug, John Braaby, der ved 175-års jubilæumsfesten lørdag aften på ØP blev udnævnt til æresmedlem.

Han havde måske nok lugtet lunten, at noget var i gære, og han blev bekræftet.

Det var den øvrige bestyrelse, der med bestyrelsesmedlem Christian Petersens ord havde truffet den populære beslutning bag ryggen på skyttelaugsformanden.

John Braaby blev hyldet med stående ovationer og tre gange hurra af de 80 gæster ved jubilæumsfesten, og for en gangs skyld var han lidt mundlam, da han skulle sige tak for tilliden.

- Tusind tak, allesammen, det er vældig overvældende, lød det ydmygt og beæret fra skyttelaugsformanden.

John Braaby har været med i bestyrelsen i Rudkøbing Borgerlige Skyttelaug i over 30 år, langt de fleste som formand, og han bebudede ved jubilæumsfesten, at han trækker sig fra bestyrelses- og formandspost ved generalforsamlingen i april - men med god samvittighed, da han har brugt de senere år til at sikre et generationsskifte.

Rudkøbing Borgerlige Skyttelaug blev stiftet 21. marts 1841, og 175-års jubilæet bliver markeret med en receptionssalut mandag klokken 16-19 i skydekælderen, Nørrebro 75B.(erjo)

  • Af:

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.