Skriveværksted på Langeland: Alle deltagere læser egne tekster

Nu kan man høre resultaterne af Mikael Josephsens skriveværksted på Langeland bibliotek Foto: Søren Skarby/Gyldendal

Skriveværksted på Langeland: Alle deltagere læser egne tekster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut for denne gang - åbent arrangement, hvor eleverne læser højt af egne værker

LANGELAND: Efter 12 ugers kreativt arbejde og sproglig dygtiggørelse nærmer skriveværkstedet på Langeland Bibliotek sig sin afslutning for denne gang. Det markeres ved et åbent arrangement mandag den 29. april kl. 19-21, hvor eleverne vil læse højt fra egne, udvalgte tekster. Undervejs sørger biblioteket for lidt vådt og tørt til ganen.

Eleverne har i værkstedet arbejdet med især novellen og lyrikken som udtryksform. Undervejs har eleverne arbejdet med virkemidler inden for forskellige genrer, de har øvet oplæsning og aktiv lytning. Forfatter Mikael Josephsen har flere gange i forløbet udtrykt sin umiddelbare respekt for de unge kursusdeltagere. De har løbende forfinet deres sproglige udtryk, og teksterne har nået et niveau med litterære kvaliteter. Eleverne har samtidig taget imod hans udfordringer og har eksperimenteret med sprog, genrer - og ikke mindst egne grænser. Der er nemlig meget på spil for de unge, når der skal udtrykkes følelser både på skrift og ved oplæsning. At skrive er lidt som at offentliggøre sine inderste tanker, og det kræver mod at delagtiggøre andre i dem, påpeger biblioteket i en pressemeddelelse.

Fokus for Mikael Josephsen har derfor også været på at skabe et rum, hvor eleverne har kunnet føle sig trygge. Arbejdsformen har været baseret på elementer som fordybelse, formidling og at give og modtage konstruktiv kritik.

Skriveværkstedet har mundet ud i mange siders tekster, men til arrangementet har eleverne hver især udvalgt én tekst, de vil læse højt. Forfatter og kursusleder Mikael Josephsen vil desuden bidrage med at fortælle om processen med at skrive og om tankerne bag undervisningen på skriveværkstedet.

Skriveværksted på Langeland: Alle deltagere læser egne tekster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce