Sus Larsen har måttet kaste håndklædet i ringen. Cafeen i Rudkøbing er lukket.

Langeland: Selskabet "Skovsgaard Madmarked IVS" er gået konkurs. Det medfører blandt andet, at cafeen på Østergade 6 i Rudkøbing nu er lukket.

Ejeren af selskabet, Sus Larsen, har de seneste måneder kæmpet for at holde forretningen kørende, men hun måtte forleden kaste håndklædet i ringen. Gælden til blandt andet Skat er for stor.

I forvejen havde Sus Larsen trukket sig ud af aftalen med Skovsgaard. Den økologiske café på Skovsgaard drives fremover af den økologiske herregårds ejer, Danmarks Naturfond, og de aftaler om diverse arrangementer, som folk har indgået med Sus Larsen, overtages af Danmarks Naturfond.

IVÆRKSÆTTERSELSKABER

IVS står for iværksætterselskab. Sådan ét kan stiftes for 1 krone (og op til 49.999), mens der i for eksempel et anpartsselskab (ApS.) er et mindstekrav om 50.000 kroner i startkapital.Et IVS skal dog i stedet spare 25 procent af det årlige overskud op, indtil selskabskapitalen og en særlig reserve udgør 50.000 kroner. Den dag kan selskabets laves om til et ApS., hvis ejeren/ejerne ønsker det. Eller fortsætte som IVS.

IVS'er er omfattet af Selskabsloven.

Kilde: Erhvervsstyrelsen

- Jeg håbede på at kunne fortsætte med cafeen i Rudkøbing, men der skal godt nok sælges mange kopper kaffe for at få indtjening nok. Desuden var det et problem, at der ikke er noget køkken i tilknytning til cafeen, forklarer Sus Larsen. Hun er glad for, at Skovsgaard har ansat hendes tidligere personale til at drive cafeen på stedet og at arrangement-aftaler holdes.

Ser tiden an

- Foreløbig skal jeg lige sunde mig og have konkurs-sagen overstået. Jeg har da kigget på andre steder, blandt andet Bonnie & Clyde-lokalerne i Rudkøbing, men venter og ser tiden an. Jeg skal også lige se, hvad konkursen får af konsekvenser for mig personligt, siger Sus Larsen. Hun ønsker ikke at oplyse noget om gældens størrelse.

Jeg håbede på at kunne fortsætte med cafeen i Rudkøbing, men der skal godt nok sælges mange kopper kaffe for at få indtjening nok.

Sus Larsen

Madmarkedet på Skovsgaard var i flere sæsoner en succes. Selv i den mørkeste vinter kunne Sus Larsen fylde cafeen med gæster ved de ugentlige torsdags-spisninger.

- Ja, det gik godt. Faktisk havde firmaet overskud i 2016. Så var det at jeg gerne ville udvide med mere, også for at have noget at lave om vinteren. Det gik desværre ikke, og jeg vil da sige, at jeg har lært noget af denne proces. Ideen var god nok, det var bare for dyr en løsning. Fra idé til virkelighed kan være en svær proces. Men jeg giver ikke op. Folk kommer med alle mulige ideer til mig, og jeg skal nok komme tilbage, når det her er overstået, tilføjer Sus Larsen.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Fra jord til bord: Ny køkkenchef sætter Skovsgaards egne grøntsager i centrum

Fra jord til bord: Ny køkkenchef sætter Skovsgaards egne grøntsager i centrum

Nu åbner Skovsgaard Gods: Nye kid og ny køkkenchef

Nu åbner Skovsgaard Gods: Nye kid og ny køkkenchef

Økologisk landmand troede på det: Skovsgaard har sin første store aftale i hus

Økologisk landmand troede på det: Skovsgaard har sin første store aftale i hus