Skød sin datters mor: Dømt for Snøde-drab vil have lavere straf

To mennesker blev søndag aften 17. april 2016 slået ihjel i landsbyen Snøde på det nordlige Langeland. Godt et år senere blev en dengang 26-årig mand idømt livstid for de to drab, som blandt andet fratog hans dengang femårige datter sin mor. Manden og hans forsvarer ankede dommen til landsretten med ønske om en lavere straf, og 9. april tager Østre Landsret i Odense fat på ankesagen. Arkivfoto: Michael Bager

Skød sin datters mor: Dømt for Snøde-drab vil have lavere straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østre Landsret i Odense skal efter påske behandle ankesag om dobbeltdrab på Langeland, hvor en femårig pige mistede sin mor.

Den 29. juni sidste år blev en dengang 26-årige mand dømt for drab på sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste. Manden skød de to ned i Snøde på det nordlige Langeland 17. april 2016.

Mandens dengang femårige datter, som han havde sammen med sin ekskæreste, var vidne til drabene.

Straffen til den 26-årige mand lød i Retten i Svendborg på fængsel på livstid, men allerede dengang meddelte hans forsvarer, Ulrik Sjølin Pedersen, at sagen ville blive anket til landsretten med et ønske om, at straffen ikke skal være hårdere end de 16 år, som han procederede for i byretten - blandt andet fordi den 26-årige nægter at have planlagt drabene i Snøde.

- Vi gjorde gældende, at anklageskriftet ikke opfyldte betingelserne, og det har Retten i Svendborg forholdt sig fuldstændig tavst til, sagde Ulrik Sjølin Pedersen, da dommen var faldet i juni sidste år.

- Og der var problemet jo det, at anklageren nede i byretten gjorde gældende, at det her skulle være to særligt planlagte drab. Og det bør man jo så skrive i sit anklageskrift. Så vi har anket den del af det, forklarede forsvareren.

- Og hvis ikke landsretten følger det, så har vi anket, at han kun skal dømmes efter sin egen erkendelse, altså at han ikke har kørt den 23-årige ekskæreste ned også. Endelig har vi bedt om en mildere straf, sagde forsvarer Ulrik Sjølin Pedersen.

Østre Landsret i Odense har afsat fem en halv dag til ankesagen, som begynder 9. april, og ifølge BT er de samme vidner, som blev ført i byretten, indkaldt til landsrettens behandling af sagen.

Skød sin datters mor: Dømt for Snøde-drab vil have lavere straf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce