Skæbner fra langelandsk asylhistorie

Særudstillingen fortæller om asyllivet på Langeland. Plakat: Agnete Schlichtkrull og GRAFlab v./Trine Kirketerp Struve

Skæbner fra langelandsk asylhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny fotoudstilling på Langelands Museum fortæller om asyllivet på Langeland - før, under og efter.

Langeland: Torsdag den 12. april åbner Langelands Museum særudstillingen "Asyl? En fotoudstilling om asyllivet på Langeland - om tiden før, under og efter". Udstillingen, som er blevet til i samarbejde med fotograf Agnete Schlichtkrull og GRAFlab v./Trine Kirketerp Struve, sætter fokus på tiden med asylcentre på Langeland, der endegyldigt sluttede i foråret 2017, da de sidste beboere forlod asylcentrene på øen.

- Da beskeden om centrenes nedlukning kom ud, satte vi straks gang i en dokumentations- og indsamlingsproces fra de langelandske centre, fortæller museumsinspektør Cecilie Bønnelycke, som har stået i spidsen for dokumentations- såvel som udstillingsarbejdet.

- Udstillingen er et forsøg på at fremvise bare en smule af det, der er kommet ud af den proces og på at ridse de historiske perspektiver på flygtningesituationen op. Men samtidig håber vi også på at vise en anden side af asylsystemet end den politiske ved at give et lille indblik ind i nogle af de menneskeskæbner, der befandt sig i midten af den langelandske asylhistorie, fortæller hun.

I forbindelse med åbningen afholdes en reception på Langelands Museum, Jens Winthers Vej 12, 5900 Rudkøbing, klokken 13.00. Alle er velkomne til at deltage.

Skæbner fra langelandsk asylhistorie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce