Den traditionsrige Bagenkop by- og havnefest havde som noget nyt i år et stort gratisområde. Målet er flere besøgende, og fiskerne leverede 20 kilo ekstra fiskefileter i forhold til sidste år.

Bagenkop: Ni-årige Iben langer fiskefileter med det hele over disken til årets by- og havnefest i Bagenkop. Hun er ikke ny i faget, faktisk har hun nu været med i tre år, fortæller hun.

- Nogle gange bruger vi lommeregner, fortæller hun, og så skal det nok lykkes at give de rigtige byttepenge tilbage.

Bagenkop by- og havnefest

Bagenkop by- og havnefest blev afholdt første gang i 1959. De første år hvert andet år.Foreningerne i Bagenkop bidrager alle til, at festen bliver realiseret år efter år.

I år var der 300 frivillige.

Sidste år var der cirka 4000 besøgende.

Det bliver lidt sværere at lave en optælling i år, da der ikke bliver taget entré, men den foreløbige vurdering er, at by- og havnefesten har været særdeles velbesøgt. Formentlig mere end sidste år.

I år fandt festen sted over den 11., 13., 14., 16. og 16. juli.

Kilde: Nina Figen Kromann

I filetteltet står også Susanne Pedersen. Hun er oprindeligt fra Bagenkop, men bor nu i Odense. Heller ikke for hende er det første gang, hun stiller op og giver et nap med til den årlige havnefest.

Det er en fest med masser af traditioner, og hvor mange af de 300 frivillige altså er gengangere.

I år er posen dog alligevel blevet rystet, for hvor hele festpladsen normalt er forbeholdt betalende gæster, er der i år et stort gratisområde. Ifølge Bagenkop by- og havnefests nye formand, Nina Figen Kromann, handler det blandt andet om, at man gerne vil øge besøgstallet og dermed omsætningen. Indtægterne er med til at få Bagenkophallen til at løbe rundt.

Gratis at komme ind

Og det mærkes, at man nu kan træde ind på pladsen kvit og frit. Ifølge Susanne Pedersen har de tydeligt kunnet mærke, at der kommer flere folk, end der tidligere har gjort. Vejret har været i år hjulpet havnefesten, der strækker sig over en forlænget weekend, godt på vej, men det er ikke kun derfor, at her er flere mennesker i år, mener Susanne Pedersen.

- I dag har vi jo også travlt, siger hun med henvisning til at denne søndag - havne- og byfestens sidste dag - er en noget grå og våd en af slagsen.

Ifølge Nina Figen Kromann har man også regnet med flere besøgende, og fiskerne har doneret 20 kilo fisk mere, end de plejer.

I gratisområdet er der en række tivoliforlystelser og boder, og så har Magleby-spejderne taget opstilling og lader de besøgende prøve forskellige aktiviteter blandt andet at kaste til måls og ramme ned i en ring i havnebassinet.

- Vi vil gerne vise, vi er her, og vi er mere end bål og snobrød, siger gruppeleder Allan Jæger Larsen.

Eneste sted, hvor man fortsat tager entré, er i det store telt - "Molekroen" - der de seneste dage har budt på blandt andet koncerter med Tørfisk og John Mogensen. Søndag er der sildebord og underholdning med Bagenkop-banditterne, og som afslutning opføres årets revy søndag aften.

- Det er gået sindssygt godt. Over alle forventninger. Vi har haft mere omsætning alle dagene. Det er bare rigtig fedt, lyder det fra Nina Figen Kromann.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Formand for havnefest: - Traditionen er vigtigere end indtægterne

Formand for havnefest: - Traditionen er vigtigere end indtægterne

Formand for havnefest giver gode råd til at tænke nyt

Formand for havnefest giver gode råd til at tænke nyt