Sag om lukning af børnehave: Borgmester vil mødes med forældrenes repræsentanter

Pyramiden ophører 31. marts ifølge budgetforliget. Forældre og kommunalpolitikere er uenige om det er en lukning eller flytning. Foto: Martin Ramsgaard

Sag om lukning af børnehave: Borgmester vil mødes med forældrenes repræsentanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældrerådet ved børnehaven Pyramiden har ikke juridisk krav på en høring om lukning/flytning, men borgmester vil gerne mødes med rådet

Rudkøbing: Der bliver ingen formel høring om lukningen/flytningen af børnehaven Pyramiden i Rudkøbing. Det er ikke juridisk krav om, at man skal gennemføre en sådan. Men forældrene vil alligevel blive hørt. Borgmester Tonni Hansen (SF) vil invitere forældrerådet ved Pyramiden til et møde på rådhuset, hvor rådet kan fremlægge sine synspunkter.

Som omtalt flere gange i Fyns Amts Avis i denne uge besluttede kommunalbestyrelsen som led i budgetforliget at nedlægge Pyramiden og flytte børnene til en bygning i forbindelse med institutionen Vejlen nogle hundrede meter derfra.

Når det ikke er nødvendigt at gennemføre en høring, skyldes det, at Pyramiden, Vejlen og børnehaven i Simmerbølle i 2012 blev lagt sammen til én enhed. Derfor er Pyramiden ikke en selvstændig børnehave i juridisk forstand, men en afdeling, påpeger centerchef Lone Bjerregaard fra Langeland Kommunes afdeling Læring og Trivsel.

Også dagplejen i lokalområdet er med i enheden, der kaldes Midtlangelands Dagtilbud.

Men Tonni Hansen har til flere medier udtalt, at der kommer en høring. Det står han ved.

- Jeg vil meget gerne høre, hvad forældrene siger til det her, og jeg er sådan set ligeglad med, om det er en høring efter paragraf "ditten eller datten" eller ej. Det vigtigste er, at folk, som vores beslutninger berører, kan komme til orde, siger Tonni Hansen.

Sådan er indskrivningen af børn
De seneste prognose over tallene for indskrevne børn i Midtlangeland Dagtilbud lyder således. Af pladshensyn anvendes følgende forkortelser. P: Pyramiden. V: Vejlen. S: Simmerbølle.2019:Januar: P: 34. V: 67: S: 67.Februar: P: 35. V: 68. S: 67.Marts: P: 37. V: 70. S: 68.April: P: 19. V: 66. S: 48.Herefter er der ingen indskrivningstal for Pyramiden, der skal lukkes pr. 31. marts.Maj: V: 71. S: 49.Juni: V: 73. S: 51.Juli: V: 73. S: 54.August: V: 75. S: 57.September: V: 77. S: 59.Oktober: V: 82. S: 61.November: V: 84. S: 61.December: V: 86. S: 61.2020Januar: V: 89. S: 62.Februar: V: 90. S: 63.Marts: V: 93. S: 66.April: V: 66. S: 45.Kilde: Afdelingen Læring og Trivsel, Langeland Kommune

Håb om denne uge

Sabina Lundegaard, som er medlem af forældrerådet ved Pyramiden, havde håbet på et møde allerede i denne uge med borgmesteren.

- Men det kan desværre ikke lade sig gøre. Når jeg ser på min kalender, vil jeg være glad, hvis vi når det i næste uge. Hovedsagen må da også være, at vi får det gjort, siger Tonni Hansen.

Fyns Amts Avis bragte torsdag et debatindlæg fra forældrerådene i Pyramiden og Vejlen. Dette er også sendt til de 15 medlemmer af kommunalbestyrelsen. Sabina Lundegaard håber selvsagt, at det gør indtryk.

Tonni Hansen understreger dog igen, at der skal vægtige grunde til, hvis man skal ændre på beslutningen.

- Men jeg må nok indrømme, at reaktionen er kommet meget bag mig på. Jeg havde regnet med, at der ville blive langt mere diskussion om, at vi fremrykker børnehavestarten til, når barnet er to år og 10 måneder. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at der er mange følelser i det her. At det for forældrene ikke kun handler om mursten, og at de er glade for stedet, siger han.

- Omvendt så flyttede man internt i Vejlen 30 børn i maj. Det skete uden politisk behandling - vi skulle heller ikke ind over - og børnene blev fordelt på flere forskellige grupper, og der var ingen reaktioner dengang. Her flytter vi børnene og hele personalet samlet, tilføjer Tonni Hansen.

- Sagen her handler jo udover selve beslutningen også om måden, det er sket på. At man besluttede lukningen i sidste sekund i forbindelse med indgåelse af budgetforliget 18. september, og at forældrene først får officiel besked en lille måned efter budgettes vedtagelse 8. oktober. Kunne man ikke have undgået en masse ballade, hvis kommunalpolitikerne skulle tidligere på banen med ændringsforslag til budgettet?

- Nej, jeg mener, at kommunalbestyrelsen skal have mulighed for også den sidste forhandlingsaften at kunne komme med nye forslag, hvis det er nødvendigt for at få budgettet til at gå op. Men det ærgrer mig, at vi ikke med det samme - få dage efter vedtagelsen af budgettet - fik meddelt, hvad der var besluttet. Derfor må vi fremover finde en ordning, så vi sætter os sammen med direktionen og gennemgår de store beslutninger, så de folk, der skal informeres, får besked hurtigst muligt.

Sag om lukning af børnehave: Borgmester vil mødes med forældrenes repræsentanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce