Halsinspektør Ole Hansen, Stevnsbadet, opfordrer Langeland Kommune til at høre borgerne og få erfaringer fra andre svømmehaller

Store Heddinge: Ivrige drenge fra Stevns Dagskole laver "bomber" i det store svømmebassin, og deres begejstring dokumenterer, hvad svømmehalinspektør Ole Hansen, Stevnsbadet i Store Heddinge, konkluderer:

- Alt andet lige er en svømmehal et stort aktiv for lokalsamfundet.

Men der er et "men" og et tab. Ole Hansen er klar i mælet, når han opfordrer langelænderne til at indtænke en vandrutsjebane fra dag ét i en ny svømmehal ved Ørstedskolen i Rudkøbing.

- Jeg er ked af, at vi ikke har en vandrutsjebane, siger han om Stevnsbadet, der blev indviet i august 2012 som erstatning for en udrangeret svømmehal fra 1974.

- Men rutsjebanen blev skåret væk, og det var en stor fejl.

Pædagog Nanna Flackeberg er i svømmehal med hyperdrengene fra dagskolen, og hun er er enig.

- Vi har stor glæde af svømmehallen, og en vandrutsjebane, jo, den kunne vi godt bruge, smiler hun.

Og den fejl, altså at rutsjebanen bliver sparet væk, skal langelænderne ikke begå.

- Min anbefaling til jer er, at det er vigtigt at få bygget en rutsjebane ind i jeres svømmehalsprojekt fra starten, påpeger den sjællandske svømmehalinspektør Ole Hansen.

Han mener, at et langelandsk anlægsbudget på 33-35 mio. kr. er en udfordring, der ikke holder vand.

- Stevnsbadet kostede 45 millioner kroner. I skal højere op, vil jeg mene. Det er klart, at penge sætter begrænsninger, men I skal få drøftet det hele igennem ved at spørge brugerne og drage erfaringer fra andre svømmehaller.

Når det er sagt, er han stolt over Stevnsbadet, fordi det på tre år har genereret en besøgsfremgang på 200-250 procent i forhold til den gamle svømmehal.

- Vi har 40.000 gæster i den offentlige åbningstid, og det skyldes, at vi har fået meget bedre faciliteter.

Foruden et 25 meter svømmebassin med seks baner, med internationale mål til konkurrencer, lokker Stevnsbadet med et populært well-nessområde.

- Wellnessområdet er et stort hit. Vi troede i begyndelsen, at det ikke ville være noget for børnene, men jeg skal da lige love for, at vi i weekender har mange børnefamilier, der kommer og boltrer sig i varmtvandsbassinet, fortæller Ole Hansen.

Han anerkender, at Langeland Kommune har et godt øje til Stevnsbadet som inspirationskilde, men Stevnsbadet har ingen frivillige i arbejdsstyrken, og han advarer mod langelandske planer om, at svømmehallen skal drives delvis ved frivillig hjælp.

- Vi har ikke frivillig arbejdskraft, men altid fast personale, siger han.

Foruden Ole Hansen har Stevnsbadet seks fastansatte "plus løse livreddere".

- Vi har offentlig åbning 52 timer om ugen foruden skole- og foreningssvømning. Det er meget, og der følger mange opgaver med til personalet, forklarer Ole Hansen og opremser rengøring, afkalkning, livreddere og billetsalg som eksempler.

- Mine folk kan det hele, og det er vigtigt, at alle kan lidt af hvert, påpeger han.

Driftsbudgettet er 5-5½ mio. kr., og der er indtægter i omegnen af 1½ mio. kr.

- Svømmehallen kan ikke hvile i sig selv, og indtægterne kan ikke ophæve udgifterne, forklarer Ole Hansen og tilføjer, at energiudgifter alene løber op i et par millioner kroner årligt.

  • Af:

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.