Rudkøbing-sømand blev æresmedlem

Jørn Foss (th.) er i den 163-årige Rudkøbing Sømandsforening udnævnt til æresmedlem for mange års aktiv indsats i bestyrelsen. I midten foreningens formand, Ole Gotfredsen og tv. et af foreningens andre i alt tre æresmedlemmer, Jakob Bang Jensen, Sdr. Højrup. Jakob Bang Jensen har været generalforsamlingens dirigent i mere end 50 år i træk.
Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Rudkøbing-sømand blev æresmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En langelandsk sømand med en både fyldig søfartsbog og logbog kan nu kalde sig æresmedlem af den pt. 163-årige Rudkøbing Sømandsforening. Det nyudnævnte æresmedlem er Jørn Foss, Rudkøbing.

Jørn Foss har gennem det meste af sit liv virket professionelt indenfor den maritime verden omkring Øhavet. Han var fx som ung og nytiltrådt i 1965 ansat hos daværende skibsmægler Gustav Drøhse i Rudkøbing. Drøhse var en af Langeland-Kiel Liniens initiativtagere og rutens første direktør, og Jørn Foss havde her bl. a. det betroede job at hente dagens kontante omsætning, når færgen kom i havn i Bagenkop.

Jørn Foss har også gennem en årrække beskæftiget sig med skibsmægler-virksomhed fra havnen i Rudkøbing. Her drev han firma sammen med bl. a. Haakon Skov Jensen, også æresmedlem af Rudkøbing Sømandsforening.

Jørn Foss' lange virke i den lokale maritime verden har desuden omfattet fem år som skibsreder for den Marstal-byggede caroliner-coaster Samka. Jørn Foss solgte Samka til en Marstal-reder i 1992. I de sidste mange år er Samka som bekendt holdt i søen af aktive frivillige fra hjemhavnen i Marstal.

Til Jørn Foss' maritime forløb hører også nogle år ved Storebælts-lodseriet, da det lå i Spodsbjerg. Her var Jørn Foss kollega sammen med sømandsforeningens formand, Ole Gotfredsen.

Om sommeren nyder Jørn Foss livet til søs i sin motorsejler sammen med hustruen Kirsten Schmidt.

Jørn Foss har nu ned generalforsamlingens applaus opnået status af æresmedlem efter mere end en snes års aktiv indsats i bestyrelsen for Rudkøbing Sømandsforening.

Foreningens tredje æresmedlem er Rudkøbing-drengen Jakob Bang Jensen, Sdr. Højrup.

Jakob Bang Jensen har i øvrigt været generalforsamlingens dirigent siden 1960 - kun afbrudt af 1962:

- Da sprang jeg soldat!

Rudkøbing-sømand blev æresmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce