Politiet betegner nytåret på øen som roligt, og kommunen var hurtig til at rydde op

Langeland: To sprængte postkasser og en knust rude i en fiskerforretning i Bagenkop, er hvad Fyns Politi har modtaget af anmeldelser om nytårsløjer og hærværk på den sidste dag i 2015.

- Det har alt i alt været et roligt nytår på Langeland, fortæller Gert Petersen, vice­politikommisær ved Fyns Politi.

Det er endnu uvist, hvordan ruden i Bagenkop er blevet knust, og der er heller ikke blevet snuppet nogen gerningsmænd til postkasse­sprængningerne, oplyser politiet.

Hos Langeland Kommunes Vej og Park-afdeling er der ros til borgerne, som har været gode til at rydde op.

Det fortæller Vej og Park-driftslederen Poul Petersen til Fyns Amts Avis.

- Vi gik i gang med oprydning mandag morgen, og der havde langt de fleste beboere allerede fået fejet og smidt nytårsaffaldet i store skraldesække, siger Poul Petersen.

På hærværkssiden er der heller ikke meget ekstraordinært over årsskiftet.

- Toilettet ved Grønnegården, der blev sprængt i luften, er i en ret grov afdeling. Derudover er der også røget en blomsterkasse ved Torvet, som er helt umulig at reparere efter et kraftigt stykke fyrværkeri. Men udover det er vi i småtingsafdelingen, siger Poul Petersen.

Mange af kommunernes blomsterkasser er mandag blevet repareret efter småskader. I år valgte kommunen nemlig at lade dem stå ude henover nytåret.

- Det er billigere at reparere dem på stedet end at transportere dem frem og tilbage, siger vej og park-chefen.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.