Roklub aflyser uanset vejret: Ingen sankthansfest i Rudkøbing

Arkivfoto: Foto: Kristina Holt

Roklub aflyser uanset vejret: Ingen sankthansfest i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uanset om Beredskab Fyn ender med at tillade afbrænding af sankthansbål om nogle dage, er den årlige sankthansfest i Strandparken i Rudkøbing aflyst. Arbejdet står ikke mål med indtjeningen, lyder det fra Rudkøbing Roklub, som har tændt op under bålet i godt og vel 30 år.

Rudkøbing: En måned med tørke over Danmark, hård jord og knastør vegetation fik i sidste uge Beredskab Fyn til at indføre afbrændingsforbud, hvilket også i skrivende stund omfatter sankthansbål.

Ifølge Beredskab Fyn vil det kræve flere dage med regn, hvis forbuddet skal ophæves før den traditionsrige aften, hvor båltaler, grillpølser og fællessang plejer at gå op i en højere enhed.

Men uanset mængden af nedbør fra nu og til den 24. juni står det fast, at et af de største sankthansarrangementer på Langeland er aflyst, fordi arbejdet med at stable arrangementet på benene ikke står mål med indtjeningen.

Det fortæller René Larsen, der er næstformand i Rudkøbing Roklub, som tidligere år har fået flere hundrede langelændere til at møde op i Strandparken ved sankthansaften.

- Der er for meget arbejde i forhold til indtjeningen. Vores medlemmer bager kage, som vi sælger, og der er også nogle, der holder øje med bålet, indtil det er gået ud. Det kan godt brænde hele natten. Og selvom vi er sponseret i forhold til annoncering, betaling for lydanlæg og leje af lastbil til båltalen, var overskuddet sidste år kun på 1000 kroner. Skulle vi selv finansiere det, ville det ende med et stort underskud, siger han.

Andre må arrangere

René Larsen vurderer, at roklubbens sankthansbål plejer at tiltrække omkring 500 til 700 gæster, og at klubben har arrangeret sankthans siden 1989, da Skudehavnen blev bygget.

Klubben har ikke forsøgt at finde arvtagere, men selvom tiden er knap, og forbuddet mod afbrænding og åben ild stadig kan gælde den 23. juni, er andre velkomne til at gøre et forsøg på at overtage opgaven, siger han.

- Det står enhver frit for. Det er bare at gå i gang. Men nu har det jo ikke regnet i en måned, og de ved ikke, om de får lov. Desuden skal de søge politiet om tilladelse til at sælge alkohol, og de skal ansøge kommunen, som ejer området, siger han og tilføjer, at en mulighed - hvis det er tilladt - kan være som tidligere at tænde på bål på en flydepram.

- Der er i hvert fald ikke tørt derude, siger René Larsen.

Roklub aflyser uanset vejret: Ingen sankthansfest i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce