Ringeklokke eller påbud: Ingen problemer med vilde hække i Nyborg

På Langeland klipper kommunen - uden beregning - hæk for lodsejere på landet, hvis ikke de selv sørger for det, og beplantningen er til fare for trafiksikkerheden. Årsagen er ifølge kommunen, at processen med påbud, kontrol og udsendelse af faktura ikke står mål med resultatet. Privatfoto

Ringeklokke eller påbud: Ingen problemer med vilde hække i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Langeland klipper kommunen hæk for lodsejere på landet uden beregning, hvis beplantningen er til fare for trafiksikkerheden - og de vel at mærke ikke ordner det selv. I Nyborg går man anderledes til værks.

Langeland: I begyndelsen af 2015 vedtog Langeland Kommune, at det skulle være slut med påbud, kontrolbesøg og regninger til lodsejere på landet, når de ikke sørgede for at holde deres hække og hegn ud til offentlig vej ved lige.

Det kunne simpelthen ikke betale sig. Og når det kom til fælles hegn, kunne det svært bare at få afklaret, hvem der ejede dem.

I Nyborg Kommune har kommunen derimod holdt fast i praksis med at sende påbud og i yderste konsekvens tvangsklippe en hæk og sende regningen ud til borgerne.

Men ligesom med snerydning ved folk godt, at tingene skal være i orden, og det gælder også hække. Og ifølge vejformand i Nyborg Kommune, Claus Andersen, virker det at gå i dialog med folk.

- Det kan til tider være et problem, og så gør vi det bare selv. Det tager jo ikke så mange øjeblikke, hvis vi alligevel kommer forbi med en maskine, siger han og tilføjer, at Nyborg Kommune efter kommunesammenlægningen for 10 år siden trods alt er blevet hårdere.

Ringeklokken virker også

I modsætning til på Langeland kan lodsejere (på landet) i Nyborg stadig se frem til et påbud, hvis deres hække og hegn er til fare for trafiksikkerheden.

Men ringeklokken virker også, fortæller Claus Andersen.

- Ja, vi sender stadig påbud, og ellers ringer vi på og spørger, om de ikke lige kan bringe det i orden. Og tit siger folk, at vi (kommunen, red.) gjorde det før. Men det gør vi altså ikke, og jeg oplever, at folk så er vakse til at få det gjort, siger Claus Andersen, som ikke mindes, at et påbud er blevet fulgt op med tvangsklipning og en regning til lodsejeren.

En regning, der i et tænkt eksempel let kan lande på et par tusinde, hvis regnestykket er to mand i tre timer med tilhørende traktor og hækklipper. Skulle en sådan regning ikke blive betalt, vil det være muligt at sende den til inkasso, oplyser Claus Andersen.

- Men folk er gode til at få det gjort, slutter han.

Ringeklokke eller påbud: Ingen problemer med vilde hække i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce