Efter påske starter anlægsarbejder i Biblioteksgården i Rudkøbing. Renoveringen er første del af områdefornyelsesprojektet "Det nye Bystræde".

eRudkøbing: Tirsdag den 3. april går renoveringen af Biblioteksgården i Rudkøbing i gang. Anlægsarbejdet løber frem til sommerferien og omfatter blandt andet etablering af et nyt vej- og fortovsforløb gennem området og indretning af p-pladser og opholdspladser.

Det skriver Langeland Kommune på sin hjemmeside.

Tanken er, at det nye vejforløb skal sikre, at trafikanter af enhver slags kan bevæge sig nemt og sikkert igennem området. Det tæller blandt andet synlige ganglinjer for fodgængere og ny, ensartet belysning.

Derudover skal parkeringspladserne indrettes, så det bliver nemmere at finde en plads. I dag fungerer selve parkeringsarealerne nemlig også som gennemkørselsvej, men dette undgås i den nye indretning.

Samlet set betyder renoveringen dog, at antallet af parkeringspladser falder fra cirka 157 i dag til 144.

Arbejdet vil blive udført i mindre etaper, så det som udgangspunkt er muligt at komme ind i Biblioteksgården fra enten den ene eller den anden ende. Dog kan det ikke undgås, at visse områder og indkørsler vil være utilgængelige i korte perioder.

Alle naboer er blevet skriftligt informerede om projektet. Projektet er første del af områdefornyelsesprojektet "Det ny Bystræde", som udover Biblioteksgården også tæller Centralgården og Grønnegården. /NYBOF

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
1
Støtte til Rudkøbing: Realdania giver en kvart million til forundersøgelser

Støtte til Rudkøbing: Realdania giver en kvart million til forundersøgelser