Radikale brødre i valgkamp: Med hovedkvarter på Langeland


Radikale brødre i valgkamp: Med hovedkvarter på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødrene Morten og Rasmus Helveg Petersen fører radikal valgkamp fra hovedkvarteret i Løkkeby på Langeland. Den første stiller op til EU Parlamentet, den anden til Folketinget.

LANGELAND: Rasmus Helveg Petersen skulle egentlig have været til en hasteforespørgselsdebat i Folketingssalen om integrationsydelsen.

Men så udskrev Lars Løkke Rasmussen folketingsvalget, og så satte Rasmus Helveg Petersen får nu base på Langeland, hvor hans valgkamp skal køre fra.

- Og det er jeg faktisk rigtig glad for. Ingen i folketinget havde rigtigt hovedet med, og alle arbejdede bare af pligt, fortæller han.

Rasmus Helveg Petersen var allerede på Sydfyn, hvor han tirsdag skulle deltage i et vælgermøde på Ærø. Resten af valgkampen kommer til at foregå fra familiens sommerhus ved Løkkeby.

- Borset fra at jeg ikke har fået hverken tøj eller computer med, så jeg må et smut tilbage til København, siger han.

Og sammen med sin bror, Morten Helveg Petsersen, der stiller op til EU Parlamentet, vil han føre radikal valgkamp fra Langeland. Morten Helveg Petersen kommer dog til at være knap så meget på Langeland.

- Jeg stiller jo op i hele landet og flyver og farer rundt. Jeg var i Odense i går og i Hjørring den anden dag, og imorgen skal vi til Tønder, siger han.

Langelandske rødder

De to brødre er tredje generation af radikale politikere i Helveg Petersen-familien. Deres farfar Kristen Helveg Petersen, der var født i Sdr. Longelse sad i mange år i folketinget valgt på Langeland, og han var både kultur- og undervisningsminister.

i 1968 købte han huset ved Løkkeby, der siden har været familiens sommerhus og omdrejningspunktet for mange politiske sammenkomster.

De to nævner også at Georg Brandes i 1890erne blev valgt på Langeland, ligesom øen var base på P. Munch gennem tyve år.

- Det betyder selvfølgelig noget, at Langeland har så stærke radikale rødder. Vi finder stadig radikale sangbøger fra 1920, i hjørnerne i af huset, siger Rasmus Helveg Petersen.

Fortiden kan de to dog ikke bruge til så meget i dag. Ved valget i 2015 fik De Radikale et katastrofevalg, hvor partiet blev halveret. På Langeland mistede de 444 stemmer og måtte nøjes med 152.

- Ja, vi havde generelt et dårligt resultat ved sidste valg, men jeg tør godt love, at valgkampen på Langeland denne gang bliver bedre, siger Rasmus Helveg Petersen.

Han røg ud af folketinget ved valget i 2015, men har den seneste tid været barselsvikar for Zenia Stampe, og har orlov fra sit job som direktør ved Dansk Institut for Partier og Demokrati.

Nutiden tæller

De er også i nutiden både Morten og Rasmus Helveg Petersen de kommende uger skal føre valgkamp. Og også her fylder Langeland en del.

- Jeg har lært så meget og er rimelig rystet over VUC-sagen her på Langeland, siger Rasmus Helveg Petersen og hentyder til lukningen af VUC Langeland, der betød at man nu skal til Svendborg, hvis man vil læse videre efter folkeskolen.

- Sagen har været en øjenåbner for de problemer der er i udkanten og har betydet, at De Radikale nu har en politik på området, fortæller han.

- Efter valget skal vi i gang med at lave en retfærdig udligningordning, og så skal vi have ændret den sundhedsreform, der er på vej. Der er jo en gøgeunge-effekt, hvor problemerne bliver skubbet over på kommunerne, og den nye reform vil bare gøre det endnu værre, fortsætter han.

Selvom der er langt fra Langeland til Bruxelles, så er Langeland også en del af Morten Helveg Petersens valgkamp.

- Mange af de ting Rasmus kredser om, er jo problemstillinger som går igen over hele Europa. Der er en centralisering, der gør, at de unge flytter væk, siger han.

Lang valgkamp

Morten Helveg Petersen sidder rimeligt sikkert i sadlen som Radikales eneste medlem af EU Parlamentet.

- Vi har kendt datoen fem år, så der er lavet et stramt program, hvor jeg skal rundt i landet. Det er stramt styret, men vi kommer nok til at rykke en del rundt alligevel, siger han.

Anderledes usikkert er det for Rasmus Helveg Petersen, der ud over Svendborg-Langeland kredsen også stiller op i en Odense kreds. Han skal have omkring 4000 personlige stemmer for at komme ind.

- Den fynske storkreds plejer at give et radikalt mandat. Det glippede sidste gang, hvor det gik til Sønderjylland. Men jeg skal stadig være den, der får flest personlige stemmer, siger Rasmus Helveg Petersen.

De tre han skal slå af pinden af Camilla Hersom, Søren Hillers og Anne Skau Styrishave.

- Det skal nok gå. Du er både kendt og har en enorm rutine, lyder det fra hans bror.

Foreløbig skal Rasmus Helveg Petersen dog et smut til København, før han er klar til små fire uger valgkamp med udgangspunkt i Løkkeby.

Radikale brødre i valgkamp: Med hovedkvarter på Langeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce