Sognepræst Rebecca Aagaard-Poulsen forlader Magleby-Bagenkop for at blive præst på Sydfyn.

MAGLEBY/BAGENKOP: Det er et forandret sogn, som Rebecca Aagaard-Poulsen forlader, når hun den 1. juni tiltræder sit nye embede som sognepræst ved Tved Kirke på Sydfyn.

Masser af anderledes gudstjenester, to omgange med kirkestafet - som trak fulde huse i de fleste kirker på Sydlangeland, og mange andre aktiviteter, der har skabt opmærksomhed om både kirkerne i Magleby og Bagenkop - og om sognepræsten selv. Hvem husker ikke en sognepræst på rulleskøjter eller en sognepræst på en Puch Maxi - med mælkekasse bagpå?

Når 36-årige Rebecca Aagaard-Poulsen har valgt at søge nyt embede er det da også med splittet sind:

- Langeland er fantastisk. Jeg elsker at være her, og derfor har jeg været noget ambivalent. Men jeg er jo alene med mine to piger, tvillinger på snart 9 år, og derfor vil det fint at komme et sted hen, hvor de selv kan flytte sig rundt. På Sydlangeland må jeg køre dem, hvis de skal til spejder eller noget andet, og det kan være svært når man som sognepræst har fuldt arbejdsprogram og rigtig meget om ørerne. På Sydfyn kommer vi også tættere på min familie i Odense, og samtidig kommer vi ikke for langt væk fra Langeland, hvor både jeg og pigerne har fået mange venner, siger Rebecca Aalund Poulsen.

Langeland er fantastisk. Jeg elsker at være her, og derfor har jeg været noget ambivalent. Men jeg er jo alene med mine to piger, tvillinger på snart 9 år, og derfor vil det fint at komme et sted hen, hvor de selv kan flytte sig rundt.

Rebecca Aagaard-Poulsen

- Helt personligt er jeg ked af at skulle flytte. Jeg har været og er vild med at være her. Jeg synes, at jeg har lavet en masse ting. Derfor er det også på tide at give stafetten videre, også fordi der muligvis sker ændringer på den kirkelige struktur. Dér er det fint, hvis en ny præst kan være med fra starten, tilføjer Rebecca Aagaard-Poulsen.

  • fyens.dk