Program på plads: Glad musik til Frikadellefesten

Anne Dorte Michelsen og Marie Bramsen bliver et at årets hovednavne på Frikadellefesten i Lohals. Pressefoto.

Program på plads: Glad musik til Frikadellefesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Dorte og Maria samt Zididada er de udenøs navne på årets Frikadellefest den 18. juli på havnen i Lohals

Sidste års Frikadellefest forløb forrygende, og der var flere gæster på havnen end nogensinde. Det har skæppet godt i kassen hos Lohals Frikadellefestforening, og som sædvanlig giver det foreningen grundlaget for at betale næste års fest.

Musikprogrammet for frikadellefesten 18. juli 2019 ligger da også klar med to kendte, garvede sangerinder, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen. Det andet store navn er Zididada, og på den lille scene er der om eftermiddagen mulighed for at høre Esben Just, som langelænderne kender godt fra tidligere års sommerarrangementer på Spodsbjerg Badehotel.

Derudover er der festens klassikere som trubaduren Søren Ramsing, de helt særlige Lars Love Louise og det traditionelle finaleband Skovhus med den lokale sanger Morten Skovhus, der efterhånden er blevet det band, der slutter festen af.

Søren Ramsing er medarrangør af frikadellefesten og tager sig primært af at booke musikken.

- Jeg synes, vi har fået sammensat et rigtig godt musikprogram, som rammer vores publikum, og som passer til frikadellefestens folkelige profil, siger han.

Zididada er det andet store udenøs navn, der spiller på Lohals Havn den 18. juli .
Zididada er det andet store udenøs navn, der spiller på Lohals Havn den 18. juli .

Er blevet en folkefest

Det er i år 12. gang, der arrangeres Frikadellefest i Lohals. Oprindeligt var det Erik Frodelund, der opfandt fænomenet, og dengang blev der spist frikadeller i Søndergade.

Efterhånden har frikadellefesten udviklet sig til en folkefest på havnen i Lohals om torsdagen i uge 29, og ifølge medarrangør af festen Søren Ramsing kommer der hvert år flere og flere til festen.

- Sidste år var helt vildt. Der er ingen entre til festen, men hovedindtægten har vi på ølsalget, og vi har nogle meget velvillige sponsorer. Det er også et god mulighed for det lokale erhvervsliv for at tjene lidt ekstra. Vi har tidligere prøvet at lave festen over to dage, men erfaringen fra det er, at det skal vi ikke. Vi har ikke kapacitet til mere. Det er og skal være den ene dag, og der kommer mennesker fra nær og fjern til en hyggelig dag, siger Søren Ramsing.

- Jeg vil gerne indrømme, at jeg ikke var vild med navnet Frikadellefest i starten, men det er en god idé. Det er så specielt, at det giver os opmærksomhed også udenfor øen, og så understreger det det folkelige i festen.

Og frikadeller laves og sælges der i stor stil. Tre-fire dommere stiller op for at dømme den bedste frikadelle. Dommerholdet er dog endnu ikke helt på plads, og det kan godt være hårdt arbejde at være dommer. Normalt skal der smages på 70-80 forskellige frikadeller i konkurrencen.

- Men dommerne har lært at gøre, som når man smager på vin - man må godt spytte ud indimellem, siger Søren Ramsing.

Program på plads: Glad musik til Frikadellefesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce