Tre meninger

Oppositionspartiernes spidskandidater er umiddelbart tilfreds over årets besparelser. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti mener, at det er fornuftigt, men Enhedslisten mener dog der er lige lovligt megen spareiver.


Lisa Pihl Jensen, Socialdemokratiet:
- Jeg synes, det er nogle fornuftige og gode besparelser, vi har foretaget, når det nu ikke kan være anderledes. Vi formår at spare uden at ramme svage borgere. Og så er jeg personligt glad for, at den besparelse der var lagt op til på 500 kroner pr. skoleelev blev taget af bordet, da det ville have betydet meget. I forhold til byarkivet og museet, så kan jeg godt forstå, at de ikke er tilfredse, men vi er blevet nødt til at spare der, hvor der er overskud.

Lisa Pihl Jensen, Socialdemokratiet: - Jeg synes, det er nogle fornuftige og gode besparelser, vi har foretaget, når det nu ikke kan være anderledes. Vi formår at spare uden at ramme svage borgere. Og så er jeg personligt glad for, at den besparelse der var lagt op til på 500 kroner pr. skoleelev blev taget af bordet, da det ville have betydet meget. I forhold til byarkivet og museet, så kan jeg godt forstå, at de ikke er tilfredse, men vi er blevet nødt til at spare der, hvor der er overskud.


Tommy Bredal Storgaard, Enhedslisten:
- Når det nu ikke kunne undgås, så er det et godt sparekatalog, der er stykket sammen. Og samtidig har vi sørget for, at vi ikke har ramt de borgernære ydelser. Men jeg synes generelt, at det er ærgerligt, at vi vælger at spare så mange penge på et år, hvor vi i stedet for at skulle bruge af kassebeholdningen, som forventet, går i nul. Jeg vil opfordre til og arbejde for, at vi fremover slipper lidt af spareiveren og for eksempel opnormerer på nogle af de trængte områder som Team Ung og hjemmeplejen. Og når det så er sagt, så synes jeg også, det er ærgerligt, at vi fjerner penge fra museet og byarkivet. Museet nævner selv i høringssvaret, at de bliver ?straffet? for deres succes, og det kan jeg godt følge.

Tommy Bredal Storgaard, Enhedslisten: - Når det nu ikke kunne undgås, så er det et godt sparekatalog, der er stykket sammen. Og samtidig har vi sørget for, at vi ikke har ramt de borgernære ydelser. Men jeg synes generelt, at det er ærgerligt, at vi vælger at spare så mange penge på et år, hvor vi i stedet for at skulle bruge af kassebeholdningen, som forventet, går i nul. Jeg vil opfordre til og arbejde for, at vi fremover slipper lidt af spareiveren og for eksempel opnormerer på nogle af de trængte områder som Team Ung og hjemmeplejen. Og når det så er sagt, så synes jeg også, det er ærgerligt, at vi fjerner penge fra museet og byarkivet. Museet nævner selv i høringssvaret, at de bliver ?straffet? for deres succes, og det kan jeg godt følge.


Kim Welcher, Dansk Folkeparti:
- Overordnet set. Ja, det er et fint sparekatalog, der er blevet stykket sammen. Jeg har fået nogle af mine mærkesager igennem. Blandt andet en tilførelse af 100.000 kroner til henholdsvsis Nordskolen og Humble Skole og ekstra 500.000 kroner for at få byggesagsgebyrerne ned. Så jeg er godt tilfreds med, at enderne bliver tilgodeset. Jeg synes det er forkert, når nogle peger på politikernes ?spareiver.? Der er ingen af os, der er ivrige efter at spare, men det er nødvendigt, fordi vi har fået det pålagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet, så vi fortsat kan få støtte. Ja, der kunne godt være flere pædagoger, lærere og plejehjemsansatte, men vi har også et budget, der skal hænge sammen.

Kim Welcher, Dansk Folkeparti: - Overordnet set. Ja, det er et fint sparekatalog, der er blevet stykket sammen. Jeg har fået nogle af mine mærkesager igennem. Blandt andet en tilførelse af 100.000 kroner til henholdsvsis Nordskolen og Humble Skole og ekstra 500.000 kroner for at få byggesagsgebyrerne ned. Så jeg er godt tilfreds med, at enderne bliver tilgodeset. Jeg synes det er forkert, når nogle peger på politikernes ?spareiver.? Der er ingen af os, der er ivrige efter at spare, men det er nødvendigt, fordi vi har fået det pålagt af Økonomi- og Indenrigsministeriet, så vi fortsat kan få støtte. Ja, der kunne godt være flere pædagoger, lærere og plejehjemsansatte, men vi har også et budget, der skal hænge sammen.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
Klemt byarkiv og museum med tunge bygningsposter skal spare

Klemt byarkiv og museum med tunge bygningsposter skal spare