Løsgænger John Morville Larsen, der skal i retten for biltyveri, meldte i mail til kommunalbestyrelsen natten til lørdag, at han går ud af politik

Langeland: Endnu er det ikke officielt, men klokken 2.28 natten til lørdag skrev løsgænger John Morville Larsen i en mail til politikerne i Langeland Kommunalbestyrelse, at "I vil modtage min anmodning om udtrædelse af kommunalbestyrelsen".

Det sker som en konsekvens af, at han på fredag skal møde i Retten i Svendborg i en tilståelsessag, som det fremgik af lørdagsavisen.

John Morville Larsen skal stå til regnskab for, som sigtelsen lyder, tyveri af bil, nøgler og registreringsattest fra en autoforhandler i Odense ved et bilkøb kort tid før, han i foråret 2015 gik personligt konkurs som restauratør i Thummelumsen i Rudkøbing.

Det var lørdag ikke muligt at få en opklarende kommentar fra John Morville Larsen, der er meget berørt af sagen og skal mødes med sin advokat mandag formiddag.

Borgmester Bjarne Nielsen (V) tager til efterretning, hvis John Morville Larsen kommer med en officiel anmodning om at stoppe i kommunalbestyrelsen.

- Så tager vi det op på kommunalbestyrelsens møde i marts, at han træder ud.

Borgerlisten fuldtallig

Borgmesteren ser frem til at få et loyalt medlem fra Borgerlisten tilbage i flertalsgruppen som erstatning for John Morville Larsen, der for nylig på grund af uoverensstemmelser i en række sager brød med Borgerlisten for at blive løsgænger.

Leif Nørgaard står næst for hos Borgerlisten, og han er klar til at tage over.

- Hvis det er sådan, at John Morville Larsen stopper, så er jeg klar. Det har jeg meldt ud til gruppeformand Knud Gether, siger Leif Nørgaard.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.

Mere om emnet

Se alle
Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

Stjal bil: Politiker forlader kommunalbestyrelse

21
Kommunalpolitiker dømt: Stjal bil og solgte den på auktion

Kommunalpolitiker dømt: Stjal bil og solgte den på auktion

5
Tyveri-sigtet politiker afventer retssag

Tyveri-sigtet politiker afventer retssag